Usta spiker Bülent Özveren hayatını kaybetti
18.10.2022 - 09:43Türkiye'nin önemli sunucu ve spikerlerinden Bülent Özveren 79 yaşında hayata veda etti.
- 0
- 0
- 874
Türkiye'nin önemli sunucu ve spikerlerinden Bülent Özveren 79 yaşında hayata veda etti.
Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı alanının noktasal tespiti için yürütülen proje kapsamında bu yıl ilk defa drona entegre edilen "manyetometre cihazı" kullanıldı.
Yerli ve milli metaverse platformu XperVerse, farklı sektörler için geliştirilen çözümler ve yeni teknolojilerin entegrasyonuyla global marka olmayı hedefliyor.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1. güç ünitesinin reaktör binasına, nükleer santrallerin güvenlik sisteminin ana unsurlarından olan iç koruma kabuğunun 6. katmanı kuruldu. Bir sonraki aşamada yapılacak işlem reaktör kubbesinin kapatılması olacak.
Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, ideal uyku süresi olan 8 saatten az ya da fazla uyunduğunda yaşam süresinin azaldığını belirterek, "Çok uyuduğunuzda, az uyuduğunuz zaman var olan ölüm riskinden daha fazla risk ortaya çıkıyor." dedi.
Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili aşı geliştirme çalışmalarını salgın nedeniyle 2 yıl bekletmek zorunda kalmıştık, şimdi tekrar başlayacağız." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yeniden tırmanan gerginliğin endişeyle karşılandığını bildirdi.
"Mağdur olan ailelere ve mağdur olan işçi kardeşlerimize ücretsiz avukat tayini konusunda karar almış bulunmaktayız"
TOKAT'ta yayladan dönen koyun sürüsünün şehir merkezinden geçişi ilginç görüntüler oluşturdu. Koyunların geçişi için polis ekipleri trafiği durdurdu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, bölgedeki kivi tarımının çaya alternatif olmak yerine, ek gelir olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Grizuyu işçi arkadaşlarımızın fark etmesi mümkün değil, metan gazı hafif ve kokusuz bir gazdır.
SAMSUN'un Atakum ilçesinde sahilde ölü bulunan İlklima Naz Akbörü'nün (20), tabancıyla başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi.
DÜZCE’de rampa inen otomobil, park halindeki otomobile çarptı. Park ettiği otomobilinin şarampole yuvarlandığını gören Özlem Şanverdi, “Ben onu çizmedim bile. Ne emeklerle aldım" diyerek ağladı.
SİNOP’ta tünelde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Sinop-Boyabat kara yolu Dranaz Tüneli içinde meydana geldi.
AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek, boynumuzun borcudur.
KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde, gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılan, kilosu 100 bin TL’den satılan safranın hasadına başlandı.
SAMSUN’da sahilde kız arkadaşıyla tartıştığı sırada yanına gelen 4 kişi tarafından darbedilen diş teknisyeni Selahattin Yekta'nın (40), aldığı darbe sonucu sol gözü görme yetisini kaybetti.
RİZE’de bahçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle eğitim- öğretime ara verilen Elmalı köyündeki ilk ve ortaokulda, 14 ay sonra alınan tedbirlerin ardından yeniden derslere başlandı.
BARTIN'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamada yaralanan eşi Burak Sümertaş'ı (27), teslim edilen çizmesi ile hastanede kapısında bekleyen Ceren Sümertaş (26), "Yüreğimiz ağzımızda bekledik ama şu an iyi. Eşimin çizmesiydi, bana teslim ettiler. Diğer ayağı ağrıdığı için ambulansta çıkarmışlar. O yüzden diğeri yok" dedi.
Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl ve İlçe Müdürlüklerine, temizlik işlerinin yürütülmesi amacıyla, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 15 kişilik temizlik görevlisi alımı yapılacak.
