Rize'de çay bahçesinde mahsur kalan 8 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı
10.08.2021 - 09:48Rize'de sağanağın ardından derenin yükselmesi sonucu çay bahçesinde mahsur kalan 8 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
- 0
- 0
- 930
Rize'de sağanağın ardından derenin yükselmesi sonucu çay bahçesinde mahsur kalan 8 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
KARADENİZ Bölgesi'nde her yıl sağanak yağışların yol açtığı, can ve mal kayıplarına neden olan, alt ve üst yapıda hasara, tarım arazilerinde ise zarar yol açan sel ve heyelan afetlerinin önüne geçilebilmesi için çalışma yürütülürken, riskli alanlarda kalanların tahliye edilmesi için de çağrı geldi.
Rize’nin efsane Belediye Başkanı hizmetleriyle gönüllerde taht kuran “Baba Reis” lakaplı Ekrem Orhon vefatının 38. yıldönümünde Rize Kalesindeki kabri başında anıldı.
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 13 madalyayla kapatan Türkiye, geçmiş oyunlara göre daha fazla branşta madalya kazandı.
Bartın'ın Hasankadı beldesinde ormanlık alanda keşfedilen şelale için belediye çalışma başlattı.
Rize’de yapımı devam eden ‘Çay Çarşısı’ projesinde sadece göze değil buruna da hitap edilecek.
Samsun'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve yollar göle döndü, Samsun-Ordu karayolunun bir kısmını trafiğe kapandı.
Rize’nin Güneysu ilçesinde çay yüklü bir kamyonet dereye yuvarlandı. Kazada 5 kişi yaralandı.
Rize'de 6 kişinin öldüğü, 2 kişinin de kaybolduğu, 47 binanın yıkıldığı, 99 binada ise ağır hasır gördüğü sel ve heyelan afetlerinin altyapıya verdiği zarar da ortaya çıktı.
Karadeniz'de çay ve fındık hasat sezonu ile birlikte başlayan göçlerle koronavirüs vakaları yeniden artışa geçti.
Ülkesi Endonezya’dan 8 bin 677 km uzaktaki Rize’ye gelin gelen Noveri Susiana bugünlerde yeni yuvasına ayak uydurmaya çalışıyor.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil, bariyerlere çarparak takla attı. Kazada otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında, en çok vaka görülen iller arasında 9’uncu sırada yer alan Rize’de ilave Covid-19 servisleri açılmaya başlandı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, tercih dönemindeki öğrencilere, üniversitelerinin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler verdi.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayıları 60 ilde en az 2 kat arttı, Tunceli ve Bartın'da artış 4 kattan fazla oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen ilçeler için mücbir sebep hali ilan ederken, bu ilçelerdeki mükelleflerin vergi yükümlülükleri ertelendi.
Trabzon'un Araklı tünelinde saman yüklü TIR’ın çarptığı havalandırma fanı yola düştü.
Trabzonlu fındık üreticileri fındık taban fiyatının 35 TL olması gerektiğini belirtti.
Rize'nin Güneysu, Çayeli, Ardeşen, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde ve Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ile bu beldelere komşu köylerde meydana gelen sel felaketi nedeniyle vergi mükelleflerinin borçları ertelendi.
