Rize ve Artvin’de beklenen yağış başladı
27.07.2021 - 10:46METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün ani sel, heyelan ve taşkın uyarılarında bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Rize ve Artvin’de yağış etkili oldu.
- 0
- 0
- 1648
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün ani sel, heyelan ve taşkın uyarılarında bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Rize ve Artvin’de yağış etkili oldu.
En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü aşılanma oranlarına göre Karadeniz Bölgesi'nde bulunan illerden 10 il sarı, 5 il turuncu, 2 il kırmızı, 1 il de mavi kategoride yer alıyor.
KASTAMONU'da otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 21 kişi yaralandı.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde, ilaç yazdırmak için aile hekimine giden E.C. (27), sırasını beklemesini söyleyen doktor Özgür Kalebaş'a çivili tahtayla saldırdı. Saldırgan E.C. polis ekiplerince gözaltına alındı.
ORDU'da akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağmur öncesinde vatandaşlar cami hoparlörlerinden uyarıldı.
ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR - ORTAHİSAR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ / SATINALMA ŞEFLİĞİ
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 3. gününde 5 farklı branşta 9 sporcu Türkiye'yi temsil etti.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan 2021 LGS kapsamındaki ilk yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci katıldı ve sınav sonuçlarına göre 358 bin 187 öğrenci (yüzde 34,5) sınavlı okul tercihinde bulundu.
RİZE ve Artvin'de yaşanan, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 50’ye yakın yapının yıkıldığı, 1500’e yakın yapının ağır hasar aldığı, alt ve üst yapıda hasarların oluştuğu sel ve heyelan felaketinin, izleri silinmeye çalışılıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'nin Güneysu ilçesinde sel ve heyelan yaşanan alanlarda incelemelerini bugün de sürdürdü, ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sel fekaleketinin yaşandığı Rize ve Artvin'i ziyaret edecek.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Bölgemizde doğaya yapılan rant amaçlı müdahaleler, HES’ler, dere islah çalışmaları gibi özel ve kamusal yatırımlar afetlerin ana nedenini oluşturmaktadır" dedi.
ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada 10 bin 500 stokla yaş çay alımlarının sürdüğü belirtilerek, belirlenen limitler kadar yaş çay alımının devam edeceği aktarıldı.
Geçtiğimiz günlerde Rize Dernekler Federasyonu'nun (RİDEF) genel kurulunda başkanlığına seçilen Hasan Başça, ikinci toplantısını Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Artvin ve Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerini aralıksız sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah, dünyayı bir ölçü ve denge üzerine yaratmıştır. Bu ilahı ölçü korundukça insan esenlik ve huzur bulur.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşanan sel felaketinde bir can kaybının olmadığını belirterek “Elbirliği ile inşallah bunun üstesinden geleceğiz” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’e gelerek Arhavi’de yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin ekiplerce yürütülen çalışmaları inceledi, açıklamalarda bulundu.
Artvin’in Arhavi ilçe merkezi şiddetli yağışlar sonrası Arhavi Deresi’nin de taşması ile göle döndü. Göle dönen ilçe merkezi havadan görüntülendi.
Rize Valisi Kemal Çeber, kentte yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin sahada incelemelerde bulundu, yağışın cuma gününe kadar süreceğini söyledi.
