Maden faciasında ölen 43 işçi anıldı
14.10.2025 - 15:06Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen maden faciasının 3’üncü yıl dönümünde hayatını kaybeden 43 madenci anıldı.
- 0
- 0
- 6382
Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen maden faciasının 3’üncü yıl dönümünde hayatını kaybeden 43 madenci anıldı.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Fatma Aydın, “YÖK tarafından ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ statüsüne kabul edildik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ayder Yaylası ziyareti sırasında, bölgede yaşayan Ayder Turizm ve Tarım Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, Cumhurbaşkanı’na anlamlı bir hediye takdim etti.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, son yıllarda Doğu Karadeniz'de birçok bitkinin suyunu emerek zarar veren kahverengi kokarcanın insan için zehirli olmadığını ancak cilde temas etmesiyle alerjik reaksiyon gelişebileceğini söyledi.
Kocaeli’nde yaşayan tek yumurta ikizleri Miraç ve Melih Furuncu (16) tuttukları farklı takımlar nedeniyle doğum günlerinde renkli görüntüler oluşturdu.
Tokat'ın Niksar ilçesinde kamyon ile çarpışan otomobilin sürücüsü yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Ekim ayında bankalar arasındaki promosyon rekabeti zirveye çıktı. Bazı özel bankalar, emekli maaşını taşıyan müşterilere 32 bin TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi sunmaya başladı.
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde aile içinde çıkan tartışma korkunç bir şekilde sonuçlandı. Tartışma sırasında yanlışlıkla kızını vuran baba, aynı silahla intihar etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Afetler ve Dayanıklılık Ayı' etkinlikleri kapsamında, Rize'deki okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Türkiye'nin 9 aylık çay ihracatından 22 milyon 279 bin 294 dolar gelir elde edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte 4 gün boyunca yöresel lezzetler ve ürünler beğeniye sunuldu.
Nesine 3. Lig ekiplerinden Çayelispor'da teknik direktörlük görevine Mehmet Ali Karaca getirildi.
Mersin'in Tarsus ilçesinde asansör kazası sonucu Pelin Yaşot Kıyga'nın ölümüne, beton ağırlığın üzerine düşmesinin neden olduğu iddia edildi. Asansör kazasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, kazanın ağırlığı dengeleyen blokların kabinin üzerine düşerek delmesi sonucu yaşandığı belirtildi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran, havaların erken soğumasıyla çiçek açmaya başladı.
Trabzon'da Kanuni Sultan Süleyman ve Macar Komutan Miklos Zrinyi’nin ortak tarihini anlatan müze hayata geçirilecek. 2026 yılında açılması planlanan müze, Türk-Macar dostluğunu kültürel bir köprüyle geleceğe taşıyacak.
Kastamonu’da kız meselesi yüzünden öldürülen genç ile ilgili süren davada, suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu iddia edilen sanığın kemik yaşının 19 olarak belirlenmesi üzerine hakkında talep edilen ceza 18 yıldan müebbet hapis cezasına yükseltildi.
Artvin İl Koordinasyon Kurulu'nun dördüncü dönem toplantısı, Vali Turan Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.
CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları yönetici ve üyesi 10 kadın, baskı gördükleri gerekçesiyle görevlerinden istifa etti. İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme, mobbing gördükleri ve baskıya maruz kaldıkları için istifa ettiklerini söyledi.
Ordu'da hem kuraklığa karşı önlem almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi amacıyla çalışmaların yapıldığı Uluvahta Yayla Göleti'nde sona gelindi.
Gümüşhane’de otomobilin istinat duvarını aşıp belediye otoparkına düştüğü kazada sürücü yaralandı.
