Rize’de hayırseverlerin desteğiyle yaralar sarılacak
22.07.2024 - 17:28Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle Rize’ye mobil ikram aracı kazandırılıyor.
- 0
- 0
- 3626
Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle Rize’ye mobil ikram aracı kazandırılıyor.
Çay tarımının bir an önce bütün süreçlerinin yasayla belirlenmesi gerektiğini belirten Rize Esnaf Odası Başkanı Adem Tornacı, “Bu şekilde kara düzende gidersek çayın geleceğini heba ederiz” dedi.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, 20 derecenin üzerindeki her bir derecelik sıcaklık artışının 65 yaş üstü bireylerde kalp krizi riskini yüzde 2 yükselttiğini söyledi.
Artvin'in Yusufeli ilçesinde yamaçtan kopan kaya ve toprak kütlesi 4 eve zarar verdi.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Uyku Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, yüksek hava sıcaklığı ve nemin uyku kalitesini ciddi şekilde bozduğunu belirterek, rahat bir uyku için oda ısısının 23 derece olması gerektiğini ifade etti.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Arife ve dört bayram gününü kapsayan Kurban Bayramı döneminde gerçekleşen 216 milyon adetlik kartlı ödeme ile 132,3 milyar liralık ödeme yapıldı.
Türkiye, halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde yürüttüğü petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetlerini filoya ekleyeceği 7'nci gemi ile daha da ileri seviyeye taşımaya hazırlanıyor.
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, günlük yaş çay alımlarıyla ilgili, "Alan bazlı incelemelerimiz sonrası yoğunluğun azalacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden bugün 40 kilogram, sonraki günlerde ise serbest alım şeklinde yolumuza devam edeceğiz." dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rize İl Müdürü Levent Durmuş, 'Emekliler Yılı' kapsamında, emeklilerin yararlanabileceği bir dizi imkanlar konusunda bilgilendirme yaptı.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde, çinko yüklü tır yandı.
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, yaş çay tartışmaları hakkında “Çay müstahsilleri her yıl olduğu gibi bu yılda müstahsil büyük bir ekonomik mağduriyetle karşı karşıya bulunmaktadır, her yıl aynı senaryo.” dedi.
Gürcistan'ın doğusunda yerel saatle 12.08'de 4.7 büyüklüğündeki bir deprem meydana geldi.
İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde daha önce güvenli ilan ettiği bölgede "operasyon düzenleneceğini" açıklayarak Filistinlilerin derhal bölgeyi boşaltmasını istedi.
Rize’nin Kendirli Beldesi’nde TOKİ ve belediyenin işbirliğiyle 80 konut inşaatı için çalışmalar başladı.
Amasya'nın Taşova ilçesinde camide bırakılan şüpheli çanta fünye ile patlatıldı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fırtına Vadisi bölgesinde sayıları hızla artan bungalovların kontrol altına alınması ve vergilendirilmesinin önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde serinlemek için Yeşilırmak nehrine giren genç boğuldu.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 1 PKK'lı, Suriye'nin kuzeyinde ise 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Çorum'da, Valilik ve 16 belediyenin katılımıyla kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği bünyesinde, sahipsiz hayvanlar için il genelinde doğal yaşam alanları oluşturulacak.
