Trabzon'dan en fazla hamsi Almanya'ya satıldı
18.01.2024 - 15:00Trabzon'dan 2023'te Almanya başta olmak üzere 4 ülkeye 561 bin dolarlık hamsi ihraç edildi.
- 0
- 0
- 4280
Trabzon'dan 2023'te Almanya başta olmak üzere 4 ülkeye 561 bin dolarlık hamsi ihraç edildi.
Karadeniz’de özellikle yılbaşından önce hamsi avında son yılların en bereketli sezon yaşanırken bu bolluk son günlerde düşüşe geçince tekneler iki gün hamsi avlanmasın kararı aldı.
AK Parti'nin yarın Ankara'da düzenleyeceği aday tanıtım toplantısı öncesi, belediye başkanlığı için aday olacak isimler kulislere sızdı.
Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki halk pazarında sergi açmaya giden konfeksiyon ürünleri yüklü minibüs Süme Deresine yuvarlandı. Kazada araçta sıkışan sürücü yaralandı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir kişinin, kar yağışı sonrası bahçesine giren karacalarla konuştuğu görüntüler ilgi gördü.
Bayburt'ta düzenlenen Okul Sporları Basketbol Gençler Grup Müsabakalarında Rize'yi temsil eden Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyon oldu.
Trabzon'da mesleğe 75 yıl önce bakırcı ustası olarak başlayan, 65 yıldır da camiler için alem yapan 85 yaşındaki Mahmut Efeoğlu, mesleğinin son temsilcileri arasında yer alıyor.
Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarında tespit edilen petrolle ilgili konuşan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Bütün umutlarımız deniz noktasında” dedi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) bünyesinde yer alan Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Ordu illerinden 2023 yılında dünyanın farklı ülkelerine yapılan ihracattan 2 milyar 139 milyon 628 bin 953 dolarlık döviz girdisi sağlanırken, bir önceki yılda bu rakam 2 milyar 171 bin 46 bin 630 dolar olarak gerçekleşti.
Rize Takip'te yayınlanan 90+3 programı yorumcusu Osman Öksüz, Trabzonsporlu eski futbolcu Hami Mandıralı'nın Rizespor hakkında söylemlerine cevap verdi.
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden 5 kişi yaralandı.
Trabzon’un Yomra ilçesinde kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra kafasına doğrulttuğu tabanca ile intihar eden lise öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı.
Karadeniz’de son yılların en bereketli hamsi sezonu geride kalırken, tezgâhlarda hamsinin yerini istavrit almaya başladı.
Trabzon'un Araklı ilçesinde aniden alev alan belediyeye ait çöp toplama aracı, dakikalar içinde küle döndü.
Trabzon’un Yomra ilçesinde kız arkadaşıyla tartışan lise öğrencisi, tabanca ile intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan lise öğrencisinin kız arkadaşının yanında kafasına silah dayadığı anlar güvenlik kamerasına yansırken, çantasından “Karşılık bulabilseydim böyle olmazdı” yazılı bir not çıktı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize'nin de aralarında olduğu 18 ile sarı kodlu uyarı, 7 ile turuncu kodlu uyarıda bulundu.
Trabzon'un Yomra ilçesinde, minibüsün buzlu yolda kayarak otomobilin üzerine düştüğü kazada yaralanan olmadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Rize'de kuvvetli fırtına beklenildiğini duyurdu.
Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan bir kişi, kendisine internet ortamında ürün satmak için iletişime geçtiği kişi tarafından 121 bin 730 TL dolandırıldı.
