İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zorlukta, afette, krizde devletin milleti yalnız bırakmadı
27.07.2024 - 16:25İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan hiçbir zorlukta, afette, krizde devletin milleti yalnız bırakmadığını söyledi.
- 0
- 0
- 1522
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan hiçbir zorlukta, afette, krizde devletin milleti yalnız bırakmadığını söyledi.
Bolu'da ormancılar tarafından yaralı halde bulunan kerkenez tedavi altına alındı.
Trabzon, Ordu ve Giresun'da hasat için bahçeye girmeye hazırlanan üreticilere, fındığın tam olgunlaştıktan sonra yerden toplanması çağrısında bulunuldu.
Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.
2023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Komisyonda, görüşmelere 22 Temmuz Pazartesi günü devam edilecek.
Deva Partisi Rize İl Başkanı Korkmaz, son günlerde gündem konusu olan yaş çay taban fiyatı altında alınması sorunu hakkında “Binlerce çay üreticisinin emeği haksız bir şekilde çalınıyor” dedi.
Doğu Karadeniz'de yaş çay hasadı budama oranının 1/7’den 1/10'a düşürülmesi hakkında tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
Rize'de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile 600 balıkçıya, 3,3 milyon TL maliyetle toplam 4 bin 800 adet ağ dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 87 milyon 484 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.
Sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
AFAD Başkanı Okay Memiş, kurumlarla ortaklaşa hareket ederek 111 adet iş makinesinin alımının yapıldığını, DSİ ile birlikte Karadeniz Bölgesi'nden başlayarak tüm riskli dereleri ıslah etmeye başladıklarını söyledi.
Ordu'da 2024 yılı tahmini fındık rekoltesini tespit için oluşturulan komisyonların sahada yürüttüğü çalışmalar sürüyor.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından çay fiyatlarına yüzde 22 oranında zam yapıldı. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsatlı "takviye edici gıda" adı altındaki ürünlerin satışının, sadece eczanelerden yapılması gerektiğini bildirdi.
2024 çay destekleme ücretleri çay üreticilerinin hesaplarına ne zaman yatacak.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nda 2,2 milyonu küçükbaş olmak üzere toplam 2,7 milyondan fazla kurbanlık hayvan satışı gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini bildirdi.
2024 çay destekleme ücretleri çay üreticilerinin hesaplarına ne zaman yatacak.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay alım bedeli ve budama bedellerinin Kurban Bayramı sonrası ödenmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Çay üreticisinin Kurban Bayramına boynu bükük girmesine neden oluyorsunuz.” dedi.
Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunun hazırladığı "Benim Engelim Üretim Yapmama Engel Değil Projesi" kapsamında 10 özel birey ve ailesi çilek üreticisi oldu.
