Motor ustasının "Psikopat" kedisi sanayinin maskotu oldu
07.07.2025 - 11:04Trabzonlu motor ustası Yusuf Şahinkaya tarafından iş yerinde yaklaşık 1,5 yıldır özenle bakılan tekir cinsi kedi, sanayi esnafının maskotu haline geldi.
- 0
- 0
- 8619
Trabzonlu motor ustası Yusuf Şahinkaya tarafından iş yerinde yaklaşık 1,5 yıldır özenle bakılan tekir cinsi kedi, sanayi esnafının maskotu haline geldi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir mağaradaki arama-tarama faaliyeti sırasında 19 askerin metan gazına maruz kaldığını, tüm müdahalelere rağmen 8 askerin şehit olduğunu bildirdi.
Kendine has kokusu ve özelliği ile dikkat çeken dut pekmezi, yüzyıllardır süren geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
Lisans öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2025 Raporu sonuçlarına göre Ordu Üniversitesi, 126 devlet üniversitesi arasında11’inci sırada yer alırken, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan üniversiteler arasında geçen yıl 1’inci sırada olan yerini korudu.
Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli, 3,1 milyar kilovatsaat üretimle milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar lira katkı sağladı.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), ikinci sürgün yaş çay alım dönemi öncesinde değerli üreticilere yönelik önemli uyarılarda bulundu.
RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kurul Kalesi ve Cıngırt Kalesi gibi arkeolojik kazıların yapıldığı Ordu’da, antik çağ toplumlarının yemek kültürü düzenlenen panelde masaya yatırıldı.
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde, 26. Uluslararası Kuşdili Festivali renkli görüntülerle kutlandı. Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen festivale, Giresun Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık, Çanakçı Kaymakamı Furkan Aksoy, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, Çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun'da kız evinden gelini alıp düğün salonuna giden konvoyda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" kapsamında düzenlenen Trabzon Kültür Yolu Festivali, "Balkan Harbi ve 87. Alay-Trabzon Gönüllüleri" söyleşisiyle devam etti.
Ordu’’da düzenlenen ‘18’nci Karadeniz Off-Road Kupası 2’nci Ordu Yarışları’ nefes kesti.
Rize'de bugün ve yeni haftanın ilk günlerinde hava genellikle parçalı bulutlu bir seyir izleyecek.
Rize ve Doğu Karadeniz'in yöresel adıyla Likapa olarak bilinen Yaban Mersini, hem sağlık faydaları hem de ekonomik potansiyeliyle bölgenin "Mavi Altını" olma yolunda ilerliyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan bir mağarada arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelin metan gazına maruz kaldığını, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Çorum’da kaybolduktan 4 gün sonra boğazı kesilmiş toprağa gömülü cesedi bulunan Yücel Kolçak (36) cinayetine ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.
Tokat Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Bölgemizde ve özellikle Erbaa’da çiftçimizin en önemli geçim kaynağından birisi 'Erbaa Narince Bağ Yaprağı' ve bizim coğrafi işaretli ürünümüz. Hasadında çok ciddi bir düşüş yok. İnşallah yine 2 milyar lira civarında bölgemize bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz" dedi.
Gümüşhane'de bir berber, dedesinden miras kalan yaklaşık 80 ülkeye ait banknotun yer aldığı koleksiyonu dükkanında sergiliyor.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kurulan kooperatif bünyesinde üretim gerçekleştiren kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlama aşamasından sonra markalaşarak yurt içi ve yurt dışı pazarında yer almak istiyor.
