Trabzon'daki Atatürk Köşkü ziyarete açıldı
29.10.2023 - 19:44Trabzon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Köşkü, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde törenle ziyarete açıldı.
- 0
- 0
- 3499
Trabzon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Köşkü, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde törenle ziyarete açıldı.
MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyet'imizi daha da güçlendirerek yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü günlük ortalama 200 bin aracın kullandığını belirterek, "Köprü, açılışından günümüze kadar 2 milyar 581 milyon araç geçişine hizmet verdi." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü törenle kutlandı.
Sağlık Bakanlığının hava ambulans hizmeti kapsamında Trabzon'da konuşlu helikopter ile bu yılın ocak-eylül döneminde 198 hasta sağlık merkezlerine taşındı.
Gümüşhane’de üç öğretmen, Cumhuriyetin 100. yılını kentin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesi'ne tırmanış gerçekleştirerek kutladı. 3 bin 331 metrede şanlı Türk bayrağını dalgalandıran öğretmenler, nice yüz yıllar diledi.
Cumhuriyet'imiz 100 yaşında
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Darphane, cumhuriyetin 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra para bastığını açıkladı.
Rize'nin Çayeli ilçesinde inşa edilen sahil dolgu alanına yeni serilen çimlerin üzerine kimliği belirsiz kişiler araçlarıyla çıkarak, zarar verdi. Çayeli Belediyesi'nde yapılan açıklamada, "Bu habere başlık koyamıyoruz. Ayıptır" denildi.
Giresun'da üretimde enerji maliyetlerini düşürmek isteyen firmalar, devlet desteği ile güneş enerji santrali kurulumu yapıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada Rize İl Hakem Kurulu'na Ecz. Gürsel Yelkenci'nin atandığı belirtildi.
Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) 1.Olağan Genel Kurul sonucu oluşan yeni dönemin ilk toplantısını RİHAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Gümüşhane Sivil İnisiyatif Platformu tarafından yaklaşık bin kişinin katılımıyla Filistin’e destek için yürüyüş gerçekleştirildi.
Son günlerde yemek aramak için şehre kadar inen ayılar tedirgin ederken konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, bunun normal olduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti.
Son üç haftadır İsrail'in hava saldırısı altında olan Gazze'de internet ve telefon hatları tamamen kesildi. İsrail ordusu kara operasyonunun da son saatlerde yoğunlaştığını doğruladı.
RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
