Türkiye'yi Sarsan Felakette Dokuzuncu Gün
14.02.2023 - 09:51AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643 oldu.
- 3
- 1
- 1010
AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643 oldu.
Deprem felaketinin 180’inci saatinde Kahramanmaraş 12 Şubat Mahallesi’ndeki bir enkazdan sevindiren haber geldi.
Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma ekipleri enkazda buldukları bir miktar para, altın ve çelik bir kasayı polise teslim etti.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından kurtulan baba ve kızının günler sonra bir araya gelmesi duygusal anlar yaşattı.
Rize'de kar nedeniyle 139 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Rize'de 'Haftaya Başlangıç' toplantısında 'deprem' konusu ele alındı.
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen afetin ardından depremzedelerin barınma sorununun hızla çözülmesi amacıyla çadır üreticileri tam mesai yapıyor.
Deprem bölgesindeki psikososyal etkiler üzerine açıklamalarda bulunan Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Çelen, “Bu tür felaketler bireyin sosyal ve psikolojik yapısının bozulmasına nedenlerinin en önemlilerindendir. Depremin doğal afet olması, bireyin kendi dışındaki etkileri ve kendi yaşantısını kontrol edebilme inançlarını sarsmaktadır” dedi.
ABD’de yaşayan ve ismi açıklanmayan Pakistanlı bir hayırsever, deprem felaketinin yaşandığı Türkiye ve Suriye için 30 milyon dolar bağış yaptı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif açıklamasında, yapılan yardımın kendisini derinden etkilediğini ifade etti.
Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da depremin şiddetiyle çöken yolların onarılması için çalışmalar sürüyor.
Enkazdan çıkarılıp ambulansa alınan kadın: 'Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin'
Ankara narkotik ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen 25 operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 32'si tutuklandı.
Rize İl Genel Meclisi 30 üyesinin tamamının katılımıyla, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem dolayısıyla AFAD’a 320 Bin TL bağışladı.
Hatay'da deprem felaketinin altıncı gününde enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler termal kameralarla tespit edilip umutları yeşertiyor. İnanılmaz kurtuluşa sahne olan anlar böyle görüntülendi.
Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Eryılmaz, "Evleri AFAD'ın deprem bölgesinde belirlediği bir yere götürüp kuracağız ve oradaki afetzedelerin kullanımına bırakacağız." dedi.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde yaşayan Mehmet Çakırhan (74), umre için biriktirdiği parasını, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay'a bağışladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Çaykur Rizespor Kulübü, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 90 depremzedeyi, Rize'ye getirdi.
Hatay'da depremde enkaz altında kalan hamile kadın ve 3 yaşındaki kızı, Rize Arama Kurtarma Ekiplerince (RİKE) sağ olarak çıkarıldı.
