Derepazarı Mandalinası Rize Çayı Gibi Büyük İlgi Görüyor
26.12.2022 - 11:14Rize'nin Derepazarı ilçesinde yetişen ve ismini yetiştiği ilçeden alan Derepazarı Mandalinası tadı ve aroması ile büyük ilgi görüyor.
- 0
- 0
- 1331
Rize'nin Derepazarı ilçesinde yetişen ve ismini yetiştiği ilçeden alan Derepazarı Mandalinası tadı ve aroması ile büyük ilgi görüyor.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, kentte 250 gramı 5 TL'den satılan ekmek fiyatının 7,5 TL'ye çıkarılacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,33 kazançla 5.447,23 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 5.515,67 puana taşıdı.
Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi kış hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bitki çaylarının aşırı tüketilmesi karaciğeri ve böbreği yorma gibi etkilerle sonuçlanabiliyor.
Akdeniz ülkelerinde sık görülen genetik hastalık Ailevi Akdeniz Ateşi'nin hızlı teşhisine odaklanan Türk bilim insanları, yarım saatte sonuç veren bir teknoloji geliştirdi.
TRABZON'un Akçaabat ilçesinde, yalnız yaşayan akrabası Fatime Balcı'nın (73) evine girip, 17 bıçak darbesiyle öldürdüğü 16 yıl sonra ortaya çıkan Hüray Balcı (35), tutuklu yargılandığı davada 'kasten öldürme' suçundan 23 yıl hapse çarptırıldı.
SİİRT'te 1966'da Botan Çayı'nı geçerken akıntıya kapılıp şehit olan 16 erden Ramazan Arslan'ın cenazesi, defnedildiği Kurtalan ilçesinden, ailesinin talebiyle alınıp, Bolu'nun Gerede ilçesinde getirildi.
Yeşilçam'ın iyi kalpli ve şefkatli oyuncusu Hulusi Kentmen'in vefatının üzerinden 29 yıl geçti.
Yerli aşı TURKOVAC'ın sağlıklı kişilerdeki etkinliği ve güvenliğinin gösterildiği, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öncülüğünde yürütülen Faz-3 klinik çalışmasının sonuçları, dünyanın prestijli bilimsel dergilerinden Vaccines'de yayımlandı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Uluslararası Maarif Okulları’nın başkent Üsküp’teki kampüsünün açılışına katıldı.
RİZE’de, sosyal konut projesi kapsamında yapılacak 1100 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Törene katılanlar, heyecanla kurayı takip etti.
Rize'de '18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü' dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürü Mürüvvet Serap Aydın’ın koordinesinde şehirde yaşayan ve eğitim gören göçmenler Vali Kemal Çeber’i ziyaret ettiler.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde özellikle çocukluk yaş grubunda grip ve benzeri hastalıklarda ciddi bir artış görüldüğünü belirterek, bu sebeple özellikle çocuk acil servisinde büyük bir yoğunluk yaşandığını açıkladı.
ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Avcı, sürücülerin direksiyonda kalp krizi geçirip, kazalara neden olabileceğini belirterek, "Kişi, araba başındaysa göğsünde sıkışma, daralma varsa bayılıyormuş gibi hissediyorsa soğuk terleme yaşıyorsa aklına kalp krizi gelsin.
ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen Hamsi Festivali'nde 2 kilometrelik mangal kuruldu.
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2023 seçimlerinde inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve 'Cumhur İttifakı'mıza rekor bir oyla destek vereceğiz.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 9 yıl içerisinde Tokat’a 3 milyar TL yatırım kaynağı aktarıldığını söyledi.
TÜRKİYE'de 10 bin 617 kilometre ile en uzun köy yolu ağına sahip Trabzon’da meydana gelen heyelanların yüzde 80’inin, kontrolsüz ve bilinçsizce açılan yol ağlarından kaynaklandığı belirlendi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerin ruh sağlığını korumak ve iyilik halini güçlendirmek için 'Psikolojik Dayanıklılık' ve 'Kendime İyi Bak' söyleşi programları düzenlendi.
SAMSUN'da rapçi Sefo'nun 'Isabelle' şarkısını kendine özgü yorumlayıp, videoları ile milyonlara ulaşan Fevzi Kaan Türker (12), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kilo vermelisin' tavsiyesine uyarak, diyetisyene başvurdu.
