Rizeliler, Uzaya Çay Gönderme Denemesi Yapacak
23.05.2022 - 14:28RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.
- 0
- 0
- 759
RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Melek ve Necati Fidan düğün arabası olarak TIR’ı kullanırken, konvoya TIR’lar da eşlik etti. Yaklaşık 20 TIR’a korna çalarak çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle 8 bin TL ceza kesildi.
Seçkin Mobilya yeni mağazasını törenle Taşlıdere Mahallesinde hizmete açtı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Türkiye büyük, güçlü bir ülke. Hem dış ilişkiler bakımından hem de ülke içerisinde sağladıkları imkanların halkımızın hizmetine sunumu anlamında çok büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
RİZE Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, "25-29 Mayıs'ta İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak 12’inci Rize Günleri'nde kentimizin tüm ilçeleriyle birlikte olacağız” dedi.
Rize'de 63 yaşındaki Fatma Balcı'nın kalbindeki tümör, kentte ilk kez gerçekleştirilen meme altı küçük kesi yöntemi ile alındı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin büyüklüğü tarihten aldığı sinerji ve sağladığı değerler itibariyle bu coğrafyada dik ve güçlü duruşu hem ülkemiz açısından son derece kıymetli ve hem de dünya barışı açısından insanlığın kazanımı olarak tarihe geçecek kıymettedir." dedi.
ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde ayağının kırılması nedeniyle barınağa alınan sokak köpeğin tedavisini sağlayan tarih öğretmeni Doğan Yıldız (24), köpeğin barınağa dönmemesi için sosyal medyadan sahiplendirme ilanı paylaştı. Londra’da yaşayan Kirsty Lucas ilanı görerek köpeği sahiplendi.
TÜRKİYE'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, "Otomobilimizi 2023 yılının Mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız" dedi.
BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, geçici sığınmacılara yönelik Arapça ve Türkçe, "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize' ilanı, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla 'nefret ve ayrımcılık' suçlamasıyla dün gece saatlerinde kaldırıldı. Özcan, kararla ilgili, "Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa, ben bu nefret suçunu, ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim" dedi.
RİZE’de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.
ALMANYA'da boks maçında ringde fenalaşıp yere yığılan ve kaldırıldığı hastanede ölen boksör Musa Askan Yamak (36), memleketi Giresun'da toprağa verildi.
TÜRKİYE'nin yerli otomobili TOGG, İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk kez Samsun'da sergilendi.
BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan bilboardlara astırdığı Türkçe ve Arapça yazılı ilanla, sığınmacılara, “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” çağrısında bulundu.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 67 projesiyle 2021 yılı 2’nci döneminde Türkiye’de 15’inci oldu.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, 'Turizm Master Planı' konulu toplantı gerçekleştirildi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Gürcistan Parlamentosu Ilia Çavçavadze Milli Kütüphanesi arasında sosyal, kültürel ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.
Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, geçtiğimiz günlerde hizmete giren Rize-Artvin Havalimanı'nın bölgenin yanı sıra Gürcistan için de olumlu etkileri olacağını belirtti.
