Türkiye'de Son 51 Yılın En Sıcak Mayıs Ayı Yaşandı
17.06.2021 - 18:56Türkiye'de geçen ay, son 51 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. Ülkede 1971'den bu yana en yüksek ortalama sıcaklık 2007 yılının mayıs ayında yaşanmıştı.
- 0
- 0
- 733
Türkiye'de geçen ay, son 51 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. Ülkede 1971'den bu yana en yüksek ortalama sıcaklık 2007 yılının mayıs ayında yaşanmıştı.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını bozdu.
Doğu Karadeniz'de, kestane ağaçlarının kurumasına yol açan ve halk arasında ‘katil arı’ olarak bilinen ‘gal arısı’, ilk kez tespit edildi. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arıya karşı harekete geçip, ormanları taramaya başladı.
Bu sezon Süper Lig’de aynı sezonda ilk kez mücadele edecek olan Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor takımları arasında dostluk rüzgarı eserken fair-play mesajı verildi.
Rize’nin Çayeli ilçesinde yıllar önce ağaçtan düşen Erdoğan Şimşek, sağlığına kavuşur kavuşmaz düştüğü ağacın üzerine ahşaptan ev yaptı.
Rize'de anaokulu öğrencilerinin yaptığı resimler, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinin duvarlarını renklendiriyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda TOKİ tarafından yapımı devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili, "TOKİ liderliğinde beş bakanlığımızın koordinesinde burada bir dönüşüm hayata geçiriliyor. Gerçekten ince planlanan bir dönüşüm projesi." dedi.
Rizeli Armatör Tahir Kıran, Çaykur Rizespor’un 19-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongrede Rizespor’un başkanlığına adaylığını açıkladı.
Rize Yeşilay Şube Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hasan Türüt, yeni dönemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile birlikte Rize’de sigara, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığı alanında etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Rize’de yaşayan ve asıl mesleği aşçılık olan Ümmügülsüm Öztürk ile arkadaşı Büşra Kasap, hobi olarak başladıkları ipek böceği yetiştiriciliğini şimdilerde meslek haline getirdi.
Yaylalarının yanı sıra sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle de Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Doğu Karadeniz'de turizmciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede başlatılan kademeli normalleşme süreciyle turizmde hareketlilik yaşanmasını bekliyor.
Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
Rize'nin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı GastroRize Festivali, 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Rize'de, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla 'Rize Takip' sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.
Beşikdüzü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları’nda, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen atlar mücadele etti.
KASTAMONU'nun Cide ilçesinde direksiyon başında kalp krizi geçiren Hüseyin Baş'ın (67) kullandığı taksi,sahile uçtu.
SAMSUN'da, 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında denizde temizlik yapan dalgıçlar, 3 alandan 30 dakikada yarım ton atık topladı.
BATMAN'da görevli doktor çift Gülsüm Kahveci Kılınç ve Şenol Kılınç’ın çocukları Toprak Kılınç (8), Covid-19 sonrası gelişen miyofasiyal ağrı sendromu (MAS) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Giresun’u ve Doğu Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan ana güzergahlardan biri olan Giresun-Dereli karayolu çalışmalarında sona gelindi. Tamamlandığında 8 km kısalacak olan 13 köprü ve 6 tünelin yer aldığı yol, yapılan çalışmalar ile daha güvenli hale gelecek.
Artvin’in 2 bin 40 rakımlı Boselta Yaylası yöresel mimarisi ve muhteşem doğasıyla Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü Pokut Yaylası’nı andırıyor.
