Rize'de 'Depremzedelere Psikososyal Destek' Seferberliği
22.02.2023 - 09:15Deprem bölgelerinde Rize'ye gelen misafirlere psikososyal alanda destek sağlamak için çalışmalar yürütülüyor.
- 2
- 0
- 1215
Deprem bölgelerinde Rize'ye gelen misafirlere psikososyal alanda destek sağlamak için çalışmalar yürütülüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. 1 yıl içerisinde kalıcı konutları yetiştireceğiz ve vatandaşlarımızı yerleştireceğiz." dedi.
Rize'nin Çayeli ilçesinden deprem bölgesine yardım için giden belediye personeli Mehmet Sarı, dönüş yolunda geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Rize Belediyespor'un mücadele ettiği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde sezonun kalan bölümüne Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan'ın adı verildi.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer, 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğünü söyledi.
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Hayırsever vatandaşlarımızın güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz ya da indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detaylar netleşti" dedi.
Deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş'tan Rize'ye misafir olarak gelen Melek ve Hayrettin Özdemir çiftinin kızları 'Zeynep Nur' dünyaya geldi.
İŞKUR tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için, depremin etkilerini hafifletmek amacıyla yürütülen hizmetler için 1 milyar 400 milyon lira ödenek aktarıldı.
Rize'de yaşayan 110 yaşındaki Emine Kaba hayatını kaybetti.
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada bu zamana kadar deprem bölgeleri için yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, ders başı yaptı.
Kastamonu'da ağırlanan depremzedeler arasında bulunan bir kuaför, diğer depremzedelerin saç bakımını yapıyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından özellikle üniversite öğrencilerinin dayanışma ruhuna vurgu yaparak, "Ülkece gençlerimizle gurur duymalıyız. İnanılmaz dayanışma örneklerine şahit oluyoruz." dedi.
İyi Parti Rize İl Başkanı Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu; Hükümet tarafından uygulanan Afetlerde ilk vazgeçilecek Eğitimdir refleksinin yanlışlığı adeta gençlerimizin geleceğini hedef almaktadır. Bu zor zamanlarda dahi gençlerimizin, ülkemizin geleceği öncelemeli, üniversiteler açık kalmalıdır. Barınma ihtiyacı için diğer devlet olanakları kullanılmalıdır” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan ilçelerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeler, ağır hasarlı evlerinden çıkarabildikleri eşyaları ve yarım kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisini gösterdiği kentlerden Malatya'da depremi yaşayan aile, İzmir'deki akrabalarının yanına yerleşti. Korku dolu o anları anlatan depremzedeler, kaybettikleri yakınları için de duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan rezidansın enkazı altında kalan Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu'dan acı haber geldi.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen on binlerce afetzede, Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken yaklaşık 140 bin depremzedeye kapılarını açan Antalya, ilk sırada yer alıyor.
