Ekran yorgunluğu cinnet ve cinayetlere sebep olabilir
24.01.2025 - 19:26Prof. Dr. Tuncay Dilci, ekran yorgunluğunun beyinin karar merkezini etkilemesiyle birlikte cinnet ve cinayetlere varan olumsuzluklara sebep olabileceğini söyledi.
- 0
- 0
- 2945
Prof. Dr. Tuncay Dilci, ekran yorgunluğunun beyinin karar merkezini etkilemesiyle birlikte cinnet ve cinayetlere varan olumsuzluklara sebep olabileceğini söyledi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde yarın serbest bırakılacak İsrailli 4 kadın askerin isimlerini açıkladı.
İzmir Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret eden Memişoğlu, görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, yaptıkları operasyonda uyuşturucu tacirlerine bir darbe daha vurdu.
Artvin'de, hakkında 42 yıl 3 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, zemin güçlendirme çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve bu yaz itibarıyla inşaatı belirgin hale gelecek olan Rize Şehir Hastanesi’nin modern sağlık hizmetleri sunarak birkaç yıl içinde hizmete açılacağını müjdeledi.
Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan hedefler doğrultusunda, istinaf ve temyiz süreleri 6 aya indirilerek, duruşmaların en fazla 2 ay sonraya ertelenebilmesi sağlanacak ve davaların sonuçlanma süreleri kısaltılacak.
Zonguldak'ta denize açılan balıkçılar, yaklaşık 2 ton lüfer avladı.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde evlerinde yaptıkları yöresel ürünler beğenilen anne Bedriye Aykut ile kızı Ayşe Gürler, bileziklerini bozdurarak yöresel ürünler üzerine iş yeri açtı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel gereksinimli bir çocuğun komşusu tarafından şiddete maruz kalmasına ilişkin soruşturmada Bakanlık avukatının karara itiraz ederek, zanlı hakkında tutuklama talebinde bulunduğunu açıkladı.
ABD'de başkanlık görevine başlayan Trump'ın açıklamaları, piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Bu gelişmelerle birlikte ons altın 2.748 dolara, yurt içinde gram altın ise 3.188 liraya yükseldi.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında, trafikte işlenen suçlar ve trafik güvenliğini tehlikeye atan kabahatlerin yaptırımları yeniden düzenlenecek. Trafikte saldırı amacıyla araçtan inen sürücülerin ehliyetlerine el konulacak.
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'a ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildiği davada gerekçeli karar hazırlandı.
Ocak ayı Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ay boyunca il genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni açıkladı.
Erzurum merkezli 25 ilde yapılan operasyonla, yasal araç kiralama sitelerine benzer sahte site açarak insanları dolandıran şebekeye darbe vuruldu. 96 şüpheli yakalandı, 83'ü tutuklandı.
"Örümcek Adam" kostümüyle Türkiye'yi gezme hayaliyle memleketi İzmir'den yola çıkan Salih Ayaz Koç, Çorum'da vatandaşlarla bir araya geldi.
Kastamonu Sanat Atölyesi'nin bir yıl önce başlattığı çalışma kapsamında toplumun her kesimden insanlar, çeşitli sanatsal çalışmalar yaparak gündelik yaşamın stresinden uzaklaşıyor.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından bir aylık süreçte yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 61 şüpheli yakalandı, 41'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yurt içinde gözler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıklayacağı faiz kararına çevrildi.
