Rizeliler, Uzaya Çay Gönderme Denemesi Yapacak
23.05.2022 - 14:28RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.
- 0
- 0
- 755
RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.
RİZE Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, "25-29 Mayıs'ta İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak 12’inci Rize Günleri'nde kentimizin tüm ilçeleriyle birlikte olacağız” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaş çay alım taban fiyatı ve üretici ile sanayiciler tarafından merakla beklenen 'Çay Kanunu'na ilişkin, "'Çay Kanunu' teklif taslağı ile ilgili geldiğimiz aşama, çay üreticilerimizi mutlu edecek bir aşama." dedi.
9-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'Arabian Travel Market Turizm Fuarı'nda Rize de yerini aldı.
Kadın doğum uzmanları, down sendromlu çocuğu olan bazı aileler tarafından, kendilerine yeterli bilgilendirme yapılmadığı gerekçesiyle açılan davalardan yaşadıkları mağduriyete dikkati çekerek, hükümetin bu konuda yasal düzenleme yapmasını bekliyor.
Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçaklar yapacak.
RİZE Valisi Kemal Çeber, “Hemşerilerimizin hasretle beklediğini biliyoruz. Yine her zamanki gibi İstanbul’a çok güzel Rize Günleri yaşatacağımıza inancımız tamdır” dedi.
AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Nazi mahkemesi' benzetmesine ilişkin, "Çok yanlış bir söylem, Ne demek Nazi mahkemesi ?" dedi.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türk sivil havacılığı, küresel güce dönüştü. Hava yolu, halkın yolu oldu. Hava yolu sektörü yatırımlarımız 147 milyar TL'yi buldu. Türkiye'yi çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni havalimanlarıyla tanıştırdık" dedi.
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram ziyareti için geldiği memleketi Trabzon’da, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi elbette ki benim gündemimde yok ama benim gündemimde önümüzdeki seçimde değişim var” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle 14 Mayıs'ta açılacak.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından, "Maçtan önce bazı oyunculara özellikle sakin olmalarını söyledim ama maalesef penaltılarla beraber oyun da maç da bitti. Çok üzgünüz. Birinci dakikada her şey bitti" dedi.
RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek 12'inci Rize Günleri için geri sayım başladı. RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, kentin her yönüyle İstanbul'da tanıtılacağını belirterek," "Rize’yi İstanbul’a taşımış olacağız" dedi.
Rize'de ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Ekrem Orhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (REOMTAL) öğrencilerin kendi ekmeklerini kendileri üreterek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak amacıyla kurulan fırının açılışı gerçekleştirildi.
Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, Rize'de yapılan 'Turizm Haftası' etkinliklerine ilişkin eleştirilerde bulundu.
ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Uzay Takımı Grizu 263 tarafından üretilen Türkiye'nin ilk cep uydusu uzaydaki görevini 3 aydır sürdürüyor. Grizu-263A cep uydusundan 3 ayda 6 binden fazla veri alındı. Ekibin koordinatörü Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, "Beklentimizin çok ötesinde hızlı şekilde veri almaya başladık. Uydumuzdan alınan veriler, ileride üretilecek uydular için bir platform görevi görecek" dedi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nın şehre önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Havalimanımızdan beklentimiz yüksek. İlimize katacağı çok şey var." dedi.
Albaraka Türk öncülüğünde gerçekleşen "5. Uluslararası Albaraka Türk Hat Yarışması"nın ödül alan eserleri Taksim Camisi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.
ABD'den, Utah Üniversitesindeki görevini bırakarak mezun olduğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne (İYTE) dönen Dr. Öğretim Üyesi Atakan Ekiz, TÜBİTAK'tan aldığı destekle bağışıklık sisteminin kanserle mücadelesini araştıracak.
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, ülke genelinde saha çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirterek, davalarını ve dertlerini vatandaşlara anlattıklarını ifade etti.
