Trabzon'da balıkçılığa 'çöp' tehdidi
27.12.2022 - 17:32TRABZON'da deniz dolguları ile derelere gelişigüzel atılan çöpler, taşkınlarla sürüklenip ulaştığı Karadeniz'de hem kirliliğe yol açıyor hem de balıkçı ağlarına zarar veriyor.
- 0
- 0
- 652
TRABZON'da deniz dolguları ile derelere gelişigüzel atılan çöpler, taşkınlarla sürüklenip ulaştığı Karadeniz'de hem kirliliğe yol açıyor hem de balıkçı ağlarına zarar veriyor.
Bayraktar Akıncı TİHA, milli ve özgün olarak geliştirilen Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti ile gerçekleştirdiği test atışında hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.
Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi kış hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bitki çaylarının aşırı tüketilmesi karaciğeri ve böbreği yorma gibi etkilerle sonuçlanabiliyor.
Akdeniz ülkelerinde sık görülen genetik hastalık Ailevi Akdeniz Ateşi'nin hızlı teşhisine odaklanan Türk bilim insanları, yarım saatte sonuç veren bir teknoloji geliştirdi.
TRABZON'un Akçaabat ilçesinde, yalnız yaşayan akrabası Fatime Balcı'nın (73) evine girip, 17 bıçak darbesiyle öldürdüğü 16 yıl sonra ortaya çıkan Hüray Balcı (35), tutuklu yargılandığı davada 'kasten öldürme' suçundan 23 yıl hapse çarptırıldı.
ÇORUM'da direksiyon başında fenalaşıp, kalp krizi geçirdiği belirlenen TIR şoförü Remzi Uslu (53) hayatını kaybetti.
ÇORUM'da hakkında uzaklaştırma kararı verilen Erhan Sezer (44), boşanma aşamasındaki eşi A.S.'nin evinin önünde başına tabanca ile ateş ederek yaşamına son verdi.
Yeşilçam'ın iyi kalpli ve şefkatli oyuncusu Hulusi Kentmen'in vefatının üzerinden 29 yıl geçti.
İsrail, Çin, Hindistan, Avustralya ve ABD gibi ülkelerde polisin Kovid-19 salgınının yayılımını engellemek için geliştirilen teknolojileri toplumu gözetlemek için kullandığı ortaya çıktı.
Yerli aşı TURKOVAC'ın sağlıklı kişilerdeki etkinliği ve güvenliğinin gösterildiği, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öncülüğünde yürütülen Faz-3 klinik çalışmasının sonuçları, dünyanın prestijli bilimsel dergilerinden Vaccines'de yayımlandı.
ÇORUM’da S.D. (17), okul önünde kavga ettiği lise öğrencisi Oğuzcan Y.’yi (16), kalçasından bıçakla yaraladı.
ORDU'nun Fatsa ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarptığı kazada hayatını kaybeden öğretmen Vedat Beşikçi'nin (41) cenazesi, toprağa verildi.
TÜRKİYE'de dün gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10,2 derece ile Bolu Kartalkaya kayak merkezinde ölçüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1700 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.
TRABZON'da, 35 yıldır patoloji teknisyeni olarak görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ndeki rutin muayenesinde, prostat spesifik antijen (PSA) değeri yüksek olduğu fark edilen İbrahim Yılmaz'a (55) ileri düzeyde araştırma sonucu prostat kanseri tanısı konuldu.
ORDU’nun Fatsa ilçesinde, geçen cuma otomobille çarpışan ve ağır yaralanan motosikletin sürücüsü öğretmen Vedat Beşikçi (41), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, bacağı kopan arkasındaki arkadaşı Serkan Uysal (27) yaralandı.
BOLU'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
DÜZCE'de polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücünün kullandığı otomobil, takip sırasında otomobille çarpıştı.
ZONGULDAK’ta, 1 öğrencinin yaşamını yitirdiği servis kazası sonrası hastanede tedavi gören 18 öğrenciden 9'u, taburcu edildi.
