Mısır kabuklarından hediyelik eşya üretiyor
29.09.2024 - 15:05Trabzon'da yaşayan Ayşe Birinci, mısır hasadı sonrası değerlendirmek amacıyla ayırdığı kabukları hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
- 0
- 0
- 5178
Trabzon'da yaşayan Ayşe Birinci, mısır hasadı sonrası değerlendirmek amacıyla ayırdığı kabukları hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Çaykur Rizespor’un Alanyaspor’a konuk olacağı mücadelenin 11’leri belli oldu.
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde dün yıkılan binanın enkazı altında kalmaktan son anda kurtulan Ziya Tatar, yaşadığı korkuyu anlattı.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle yerel asgari kurumlar vergisinden istisna ve indirimlere kadar birçok başlıkta düzenlemeye gidildi.
GWEC Strateji Direktörü Feng Zhao, "Rüzgar enerjisi ekipman üretiminde Avrupa büyük oranda Çin'e bağımlı ancak tedarik zinciri değişiminde yumuşak geçiş gerekiyor, Türkiye sahip olduğu imkan ve potansiyelle avantajlı konumda bulunuyor." dedi.
Trabzon'da dedesinin izinden giderek itfaiye eri olan Sinan Gebiç, 13 yıldır her türlü afette görev alıyor.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehrin ihtiyaçlarına cevap verebilecek büyüklükte, modern ve hijyenik yapıya sahip olacak mezbahane projesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle ikinci el taşıt ticaretini daha güvenli hale getirmek amacıyla devreye alınan "Güvenli Ödeme Sistemi", alıcı ve satıcı arasındaki uyuşmazlık durumlarında delil olarak kullanılabilecek.
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, Akdeniz temsilcisi ile 13. kez kozlarını paylaşacak.
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, yol kenarındaki aydınlatma direğine çarpıp devrilen otomobildeki bir kişi yaralandı.
Rize merkezde, Valilik binasının yanında yer alan otopark, yıllardır bakımsızlık nedeniyle çukur, çamur ve kötü bir durumda. Bu durumu gören vatandaşlar ise yetkililere çağrıda bulunuyor.
Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine ilan fiyatlarını yükselten emlak işletmelerine yönelik incelemelerine devam ederken, mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 liraya kadar para cezası verilebilecek.
Rize'nin Fındıklı ilçesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinin belediyeleri arasında 'kardeş kent' protokolü imzalandı.
Rize'de hobi olarak toplamaya başladığı Mercedes araçlar işine dönüşürken en değerli modeli de 1960 model bir araç oldu.
İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti ifadesinde, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim” dedi.
Meclis'te 1 Ekim Salı günü başlayacak yeni yasama yılı öncesi temizlik, bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, sezonun başında takımın elde ettiği başarılı sonuçların ardından üst üste yaşanan olumsuz skorlar ardından ulusal basının yıpratma, itibarsızlaştırma eleştirilerine maruz kaldı.
Memişoğlu "Türkiye sağlık anlamında çok ulaşılabilir bir sisteme sahip. İnsanlara hastalanmamayı öğretmeliyiz. Sadece tedaviyle değil, insanların spor yapması, sağlıklı beslenmesi ve kötü bağımlılıklardan uzak durması da bizim sorumluluğumuzda" dedi.
Çaykur Rizespor, teknik direktör İlhan Palut yönetiminde ilk kez Trendyol Süper Lig'de 4 maç üst üste maç kaybetti.
Rize'nin Çayeli ilçesinde temizlik araçlarını kullanan Ayşegül Çolakoğlu, bütün kadınlara örnek oluyor.
