Rize’de gözler çıkarılacak Çay Kanununa çevrildi
02.02.2022 - 13:49Çayın başkenti Rize’de gözler üreticilerin 2022 sezonundan önce çıkarılmasını istedikleri Çay Kanununa çevrildi.
- 0
- 0
- 1208
Çayın başkenti Rize’de gözler üreticilerin 2022 sezonundan önce çıkarılmasını istedikleri Çay Kanununa çevrildi.
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran, “Cüneyt Çakır‘ı benim maçıma kimse veremez. Versinler o maça takımı çıkartmayacağım, 3-0 mağlup olayım. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz” dedi.
RİZE'de, 350 bin metrekare alanda yaklaşık 8 milyon ton taş kullanılıp, deniz doldurularak yapılacak Şehir Hastanesi için çalışmalara başlandı.
Rize’nin ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezi olan Şimal AVM, misafirlerine eğlenceli ve eşsiz deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Sevilen çizgi film karakteri Kral Şakir, 4-5-6 Şubat tarihlerinde eğlence dolu aktivitelerle Şimal AVM’ye geliyor.
Çaykur Rizespor Kulübü'nden yapılan açıklamada teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun istifa edeceği yönündeki iddialar üzerine, "Teknik Direktörümüz Hamza Hamzaoğlu ile yönetimimiz arasında hiçbir sıkıntı olmadığı gibi aksine her konuda uyumlu bir birliktelik söz konusudur” denildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenleri tarafından geliştirilen proje 1512-Girişimcilik Destek Programının (BİGG) kapsamında destek almayı başardı.
Rize’de geçtiğimiz yıl 6 Ekim’de hastanede yatan eşini ziyaret etmek için kızının Pazar ilçesindeki evinden çıkan ve bir daha dönmeyen şahıstan haber alınamıyor.
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Rize İl Temsilciliği arasında yapılan protokol kapsamında ilk olarak Pazar ilçesinde 'Geleneksel Okçuluk Eğitici Eğitimi' seminerini düzenlendi.
Rize Ayakkabıcılar Esnaf Odasının seçimli genel kurulu yarın yapılacak.
ÇORUM'da kardan içme suyu elde etmek için harekete geçen belediye ekipleri, biriken karları toplayarak Çomar Barajı havzasına döktü. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın "İnşallah bu karlar, barajlarımızı suyla dolduracak, içme suyu olarak bizlere dönecek" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından Türkiye'de yeni bir endemik bitki türü keşfedildi. Ardahan ili Çıldır Gölü çevresindeki yaklaşık 300 metrekarelik bir alanda keşfedilen ve "Anadolu Zilasuru" ismi verilen otsu bitkinin nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Rize’de bir fırın işletmesinin esmer unlardan yaptığı ve ismine ‘Balina’ ismini verdiği ekmek yoğun ilgi görüyor.
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla, Rize genelinde 331 okulda, 56 bin 327 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütifi Bayraktar, 2021 yılı içinde 100 milyon liranın üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliğine kayıtlı firmalar arasında da 21’nci sırada yer aldıklarını belirtti.
ÇAYKUR, Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetleri ile yeşil çaylı helva, makarna, detoks çayları ile çay tohumundan yağ üretti.
AK Parti Rize 105.İl Danışma toplantısı basına kapalı şekilde Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Artvin Milletvekili Rize koordinatörü Ertunç Erkan Balta ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi'nin servisleri RTEÜ Geliştirme Vakfı tarafından yenilenecek.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 99. yılında İzmir'deki mezarı başında anıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı çalışma sonucu 47 yıl aradan sonra yeniden rastlanan ve yurt dışında da yankı uyandıran "Batman bantlı çöpçü balığı"nın (Paraschistura chrysicristinae) korunmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 25-31 Aralık 2021'de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakaları 57 ilde arttı, 22 ilde azaldı, 2 ilde ise değişmedi.
