Doğu Karadeniz’de acemi kasaplar yine sahnede!
06.06.2025 - 22:28Kurban Bayramı’nın ilk gününde Rize başta olmak üzere Doğu Karadeniz illerinde 497 kişi kurban kesimi sırasında yaralanarak hastaneye başvurdu.
- 0
- 0
- 740
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Rize başta olmak üzere Doğu Karadeniz illerinde 497 kişi kurban kesimi sırasında yaralanarak hastaneye başvurdu.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Serkan Uzun, kamyonet bulamayınca kurbanlık küçükbaşı otomobilinin bagajında taşıdı.
Zonguldak’ta bayram tatilini fırsat bilenler Kapuz Plajı’na gelerek güneşli havanın ve denizin keyfini çıkardı.
Samsun’da otomobil ile minibüsün çarpıştığı kazada, 2’si ağır, 6 kişi yaralandı.
Ordu’da, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan 119 kişi, kentteki çeşitli hastanelere başvurdu.
Akçaabat ilçesinde, bahçesinde biriken suları tahliye çalışması yaptığı sırada sele kapılan Hüseyin Aydın’ı (72) arama çalışmaları, 4’üncü gününde sürerken, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan bölgede yaptığı incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.
İsrail ordusunun, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 19 Filistinli hayatını kaybetti.
Rize ve çevresindeki çay üreticilerinin her hasat döneminde en sık karşılaştığı ve çözüm beklediği konulardan biri olan "kontenjan" uygulaması, yaş çay alımlarında uygulanan bir miktar kısıtlamasını ifade ediyor.
Karadeniz'in göz alıcı doğasının kalbinde yer alan Rize, sadece yeşilin binbir tonunu barındıran büyüleyici manzaralarıyla değil, aynı zamanda eşsiz flora ve faunasıyla da tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Bu bayramın huzura, kardeşliğe, mutluluğa, bayram tadında yaşamaya elverişli bir zemin oluşturmaya katkı sağlamasını temenni ediyorum." dedi.
Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de Kurban Bayramı namazı kılındı.
Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.
Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Karabük ve Bartın'daki camilerde Kurban Bayramı namazı eda edildi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan bu süreç, bizim bu bayramdaki heyecanımızı biraz daha artırdı." dedi.
İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek için başlattığı çalışmayla, vatandaşların güzergâhlarındaki radarlı ve radarsız trafik uygulama sayılarını görebileceği bir internet sayfası hazırladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'yi Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren yolu işleticisi, kullanıcısı durumuna getirdiklerini söyledi.
Erzurum merkezli 5 ilde 2,5 yıllık takibin ardından düzenlenen FETÖ operasyonunda yakalanan 20 şüpheliden 10'u tutuklandı.
Amasya'da mahalle muhtarı, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşlı ve tıraş olamayacak mahalle sakinlerini ücretsiz tıraş ediyor.
Trabzon, Ordu ve Artvin'de Kurban Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ocak ayından bu yana 84 kaçak ocağın kapatıldığını, 343,75 ton kaçak üretilmiş kömür ele geçirildiğini açıklayarak, "2024 yılının aynı dönemine kıyasla denetim sayısında yüzde 16, ele geçirilen kaçak kömür miktarında yüzde 170 oranında artış sağlanmıştır" dedi.
