Evli kadınlara yeni hak tanındı
28.04.2023 - 14:42Anayasa Mahkemesi, evlenen kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanamaması hükmünü içeren kanunu, kadın ile erkek arasında eşitsizliğe yol açtığı gerekçesiyle iptal etti.
- 1
- 1
- 2034
Anayasa Mahkemesi, evlenen kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanamaması hükmünü içeren kanunu, kadın ile erkek arasında eşitsizliğe yol açtığı gerekçesiyle iptal etti.
Türkiye'deki araç sahiplerine çevre dostu hizmet sunmak amacıyla araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor.
Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde pazarda mantarın kilogramı 100 liradan satılıyor.
Espiye Kaymakamı Taner Tengir, "Espiye Kitap Okuyor" yarışmasında en çok kitap okuyan 12 öğrenciyi ödüllendirdi.
Rize'de Millet İttifakı'nın kadın kolları, 14 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye'nin ihracatı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 yükselişle 23 milyar 595 milyon dolara, ithalatı yüzde 3,4 artışla 31 milyar 936 milyon dolara ulaştı.
Büyük Birlik Partisi Millet vekili adayı Ensar Özçelik, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla çalışmalarını Çayeli ilçesinde sürdürüyor.
Rize'de 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi simülasyon çalışmaları tamamlandı.
Rize'de 28 Nisan Cuma günü neler olacak? Rize'de 28 Nisan'da hava nasıl? Seçime kaç gün kaldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Havza'da partililerle bir araya geldi.
Rize Devlet Hastanesinin ildeki önemli hasta yükünü karşıladığını belirten Hastane Başhekimi Dr. Şaban Ergene, yaptıkları düzenlemelerle hastanenin eksiklerini gidererek daha uygun koşullarda hizmet alanları oluşturduklarını söyledi.
Artvin’in Hopa ilçesinde tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kameralarına yansıdı.
Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay üreticisinin enflasyon karşısında ezilmemesi için 2023 yılı yaş çay fiyatının en az 15 TL olması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli geçim kaynaklarından olan çay bitkisi, toplanıp fabrikada işlendikten sonra kuru çay olarak tüketiciye sunulurken, bu süreçte ortaya önemli miktarda atık çıkıyor. Bu atıklar hayvan yemi olarak değerlendirilmelerinin yanı sıra artık bitki bazlı deri üretiminde de ham madde olarak kullanılıyor.
Çaykur Rizespor, Spor Toto 1. Lig'de 2. sırayı alarak, 7. kez Süper Lig vizesini almak istiyor.
Spor Toto 1'inci Lig'de gol krallığı yarışında müthiş bir rekabet yaşanıyor.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde 'Viçe-Mestia Fotoğraf Şenliği' düzenlenen yürüyüşle başladı.
CHP Rize milletvekili adayları Tahsin Ocaklı, Köksal Toptan ve Muhammet Yıldız Cumhuriyet meydanındaki Belediye Tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi.
Tüm dünyada izlenen ve 8 dalda Oscar ödülü kazanan 2008 yapımı "Slumdog Millionaire" (Milyoner) filmine uyarlanan "Q&A" adlı kitabın yazarı Vikas Swarup, Rami Kütüphanesinde okurlarıyla bir araya geldi.
