Rize Ziraat Odası Seçimlerinde Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu
20.02.2023 - 18:38Rize Ziraat Odası'nda geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulun ardından başkanlığına Bünyamin Arslan seçilirken yeni meclis başkanı da belli oldu.
- 2
- 0
- 1209
Rize Ziraat Odası'nda geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulun ardından başkanlığına Bünyamin Arslan seçilirken yeni meclis başkanı da belli oldu.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, 11 ili ve milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyen depremlerde yaraları sarmak için Rize Belediyesi tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da hasarın büyük olduğu yerleşim yerlerinden Yaylakonak'ta 280 haneden sadece 15'i sağlam kalabildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ve Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, deprem hasarlarında, sigortalıların hasarlarını hızlı, adil ve objektif bir biçimde tespit edip raporları DASK'a ve ilgili sigorta şirketlerine ileterek vatandaşların hasar tazminat ödemelerinin ivedilikle yapılması konusunda gereken tüm gayreti gösterdiklerini bildirdi.
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli kentlerini açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle depremzedelerin üşümemesi için Rize'de soba yapım çalışması sürüyor.
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan genel kurulun ardından Hamzabey Mahallesi Muhtarı Gökmen Genç ile Elmalı köyü muhtarı Mehmet Salih İşyar başkanlığındaki iki listeyle seçime gidildi.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem felaketinde can kaybının 40 bin 642'ye yükseldiğini açıkladı.
Genç Kızılay gönüllüleri tarafından deprem bölgesinde bugüne kadar 37 milyon öğün sıcak yemek depremzedelere dağıtıldı.
İyi Parti Rize İl Başkanı Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu; Hükümet tarafından uygulanan Afetlerde ilk vazgeçilecek Eğitimdir refleksinin yanlışlığı adeta gençlerimizin geleceğini hedef almaktadır. Bu zor zamanlarda dahi gençlerimizin, ülkemizin geleceği öncelemeli, üniversiteler açık kalmalıdır. Barınma ihtiyacı için diğer devlet olanakları kullanılmalıdır” dedi.
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan yardımlardan dolayı ilçe halkına teşekkür ederek, "Dayanışma yaşatır. Dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ilk saatlerinde yapılması gereken müdahalelerde geç kalındığını belirtti.
İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, tüm ülkeyi derinden etkileyen deprem sonrası; gıda, temizlik malzemeleri, araç, gereç, imkân ve personel ile yardım seferberliğine devam ettiklerini ifade etti.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin ardından ilçeye giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a BAYKAR ile ilgili söylediği sözlerden dolayı tepki gösteren depremzede genç, "BAYKAR'ı savunmak zaten siyasi mesele değil, milli meseledir" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisini gösterdiği kentlerden Malatya'da depremi yaşayan aile, İzmir'deki akrabalarının yanına yerleşti. Korku dolu o anları anlatan depremzedeler, kaybettikleri yakınları için de duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
Kalkandere'nin nüfusu kaç oldu ? 2023 yılı şubat ayı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2022 Kalkandere ilçesinin nüfusu kaç oldu ?
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılan on binlerce Müslüman, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için dua etti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarına, Antalya'daki yabancı gönüllüler de destek verdi.
