Doğu Karadeniz Yaylaları, Asırlardır Süren Göç Geleneğiyle Şenleniyor
17.06.2021 - 18:57Doğu Karadeniz yaylaları, asırlardır devam göç geleneğiyle bu yaz da şenleniyor.
- 0
- 0
- 740
Doğu Karadeniz yaylaları, asırlardır devam göç geleneğiyle bu yaz da şenleniyor.
Türkiye'de geçen ay, son 51 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. Ülkede 1971'den bu yana en yüksek ortalama sıcaklık 2007 yılının mayıs ayında yaşanmıştı.
Su Elçileri Derneğince çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılması amacıyla oluşturulan mobil tır, Rize'ye ulaştı.
Dünya Doğayı Koruma Vakfının koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği, 3 bin 937 metreyle Türkiye'nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkarlarda bulunan yaylalara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kontrollü normalleşme döneminde ilgi artmaya başladı.
İçişleri Bakanlığının "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" genelgesinde, düğün ve nikah törenlerinin belirli kurallarla uygulanacağı, nişan ve kına gecesi gibi etkinliklere ise izin verilmeyeceği bildirildi.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını bozdu.
RİZE İLİ PAZAR İLÇESİ AKTEPE İLKOKULU İLE VEYSEL VARDAL İLKOKULU ONARIM İNŞAATI İŞİ - RİZE İL ÖZEL İDARESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 8 günde 3 bin 288,2 metreküp müsilaj (deniz salyası) temizlendiğini bildirdi.
RİZE İLİ ARDEŞEN İLÇESİ İMKB İLKOKULU İLE GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKOKULU ONARIM İNŞAATI İŞİ - RİZE İL ÖZEL İDARESİ
Doğu Karadeniz'de, kestane ağaçlarının kurumasına yol açan ve halk arasında ‘katil arı’ olarak bilinen ‘gal arısı’, ilk kez tespit edildi. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arıya karşı harekete geçip, ormanları taramaya başladı.
Rize’nin Çayeli ilçesinde yıllar önce ağaçtan düşen Erdoğan Şimşek, sağlığına kavuşur kavuşmaz düştüğü ağacın üzerine ahşaptan ev yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda TOKİ tarafından yapımı devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili, "TOKİ liderliğinde beş bakanlığımızın koordinesinde burada bir dönüşüm hayata geçiriliyor. Gerçekten ince planlanan bir dönüşüm projesi." dedi.
Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı tüm çalışanların aşılanmasına başlandı.
Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasındaki Çorum'da yaklaşık 675 milyon liralık yatırımla inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'ndeki T1 tünelinde kazı çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığı bildirildi.
Türkiye'de toplam 35 milyon doz aşı yapıldı.
Rizeli Armatör Tahir Kıran, Çaykur Rizespor’un 19-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongrede Rizespor’un başkanlığına adaylığını açıkladı.
Rize Yeşilay Şube Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hasan Türüt, yeni dönemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile birlikte Rize’de sigara, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığı alanında etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Rize’de yaşayan ve asıl mesleği aşçılık olan Ümmügülsüm Öztürk ile arkadaşı Büşra Kasap, hobi olarak başladıkları ipek böceği yetiştiriciliğini şimdilerde meslek haline getirdi.
Yaylalarının yanı sıra sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle de Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Doğu Karadeniz'de turizmciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede başlatılan kademeli normalleşme süreciyle turizmde hareketlilik yaşanmasını bekliyor.
Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
