Trabzon'da yorgun mermi isabet eden çocuğun tedavisi devam ediyor
29.07.2023 - 15:36Trabzon'da sokakta yürüdüğü sırada yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan 9 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor.
- 0
- 0
- 2378
Trabzon'da sokakta yürüdüğü sırada yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan 9 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor.
Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor'un futbolcusu Benhur Keser, ilk kez forma giyeceği Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor.
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı ilçesinde cadde yenileme çalışmalarına katıldı.
Türkiye'nin en büyük kara memelisinden biri olan kızıl geyiklerin sayısı Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında artmaya başladı. 2013 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Doğal Yaşama Alanı'ndan Giresun'un Alucra ilçesinde bulunan ormanlara nakledilen kızıl geyikler, doğal ortama uyum sağlayarak şehir merkezine yakın köylerde görünmeye başlandı.
Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Avrupa'da her şey kitap yakmayla başladı. Bu kitaplar da bugün olduğu gibi devlet gözetiminde yakıldı” dedi. Bakan Fidan, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin soruyu yanıtlayarak, “Ekim’deki meclisin açılmasıyla beraber hep beraber sürecin nasıl evirildiğini göreceğiz” ifadesini kullandı.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 7 Ağustos 2023'e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
İstanbul'un Fatih ilçesinde İrma T., ailesinin senelerce ücretsiz oturduğu evden maddi durumu iyi olduğu gerekçesiyle çıkartılmak istenince ev sahibiyle mahkemelik oldu. Mahkemeden çıkan tahliye kararına öfkelenen kadın önce evi harabeye çevirdi ardından belediyeye yıktırdı.
Yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, tek kişilik müzikli güldürü oyunu 'İtiraz Ediyorum' ile Rize'nin Fındıklı ilçesinde sahne aldı.
Trabzon'da sokakta yürüdüğü sırada yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan çocuk tedavi altına alındı.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, TFF 2. Lig'de mücadele eden Somaspor'dan iki futbolcuyu renklerine bağladı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, özellikle Körfez ülkelerinden Uzungöl'e çok yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Bunun devamlı ve artarak sürdürülebilmesi için de uzun vadeli ne tür programlar gerçekleştirebiliriz bunları belirledik" dedi.
Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir genç, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Buraya kadarmış’ paylaşımının ardından ayağına bağladığı çapa ile denize atlayarak intihar etti.
İyi bir üniversitede okumak isteyen adaylar için tercih dönemi başladı. Uzmanlar, kısa tercih listesinin risk taşıdığını belirterek, “'Sıralamam bu bölüme yetiyor, mutlaka yerleşirim' diye düşünmeyin, sürpriz yaşamayın” uyarısında bulundu.
Türkiye’nin en önemli tatil bölgelerinden Antalya’nın Kemer ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangınında alevler kanyonlar arasına sıkıştırıldı. Etrafı kara araçlarıyla çevrilen bölgedeki alevler hava araçlarıyla dövülüyor.
Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, sıcak hava dalgalarının tıpkı sel ve taşkın gibi doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek acil çağrı yaptı. Prof. Dr. Kurnaz, "Sıcaklığın yüksek olması iklim krizi demek. Dün yaşadıklarımız, önce yaşadıklarımız, iklim krizinin zorlamasıyla sıcaklıkların çıldırmasıydı. Türkiye'nin pek çok yerinde rekor kırdık" dedi. Kurnaz, "Her geçen sene biz atmosfere kömür, petrol yakıp daldıkça atmosfer ısınacak. Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz. En kısa vadede yetkililerin toplanıp bu sıcak hava dalgalarını bir afet kabul ediyor olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Son günlerde etkisi altında olduğumuz aşırı sıcaklar ile beraber orman yangınlarında da artış yaşandı. Bugün Bolu, Burdur ve Bursa'nın Uludağ eteklerinde çıkan orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale ediyor. Muğla'nın Fethiye ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı.
Samsun’un Ayvacık ilçesinde V.S.K. (16), birlikte yaşadığı annesi Melek Baştürk’ü (43), çıkan tartışmada tabancayla vurarak öldürdü.
Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin 4 milyon metreküpe gerilemesi ve ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine vatandaşlar belediye tarafından gönderilen SMS’lerle uyarılmaya başlandı. SMS’lerde suyun bilinçli kullanılması istenerek, “Çevrenizde halı yıkayan, bahçesini sulayan, araçlarını yıkayanları ve suyu bilinçsizce kullananları uyarın ya da Alo 153 Hattı’mızı arayarak bize bildirin” denildi.
Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü rehberlik öğretmenleri tarafından Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavına giren öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.
