Mehmetçik yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırıyor
10.02.2023 - 10:40Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştırmaya devam ettiğini bildirdi.
- 0
- 0
- 532
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştırmaya devam ettiğini bildirdi.
Hatay’da 250 daireli bir binada enkaz altında kalan 42 yaşındaki kadın, ekiplerin zorlu mücadelesi ile 81 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremim en fazla etkilediği kentlerin başında gelen Hatay’da umutla çaresizlik bir arada yaşanıyor. Depremzedeler için ülkenin çeşitli yerlerinden tırlar ile adeta yardım yağıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Rize'den bölgeye giden AFAD ekipleri, Nurdağı ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çalışmalara katılan Rize AFAD ekiplerinin enkazdan kurtardıkları çocukla diyaloğu duygulandırdı.
Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerde, Kahramanmaraş'ta yıkılan bir binanın enkazından yaklaşık 58 saat sonra 1 çocuk yaralı olarak çıkartıldı.
Türk Kızılay, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından, afetten etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişilik sıcak yemek dağıttı.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde depremzedelerin barınması için, 50 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumunun tamamlandığını bildirdi.
Rize'de kar yüksek kesimlerde aralıklarla sürüyor.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremde yıkılan apartmanların enkazından biri çocuk 10 kişi kurtarıldı.
Hatay'da annesi ile babası enkaz altına can veren 5 yaşındaki Mehmet, Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı.
TSK'nin Doğal Afet Kurtarma Taburları Hatay, Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş'a gönderildi, komandolar çalışmalara destek olmak için deprem bölgesine sevk edildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şahsı adına depremle mücadele kapsamında AFAD’a 1 milyon liralık yardım yaptığını açıkladı.
Rize merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan malzemeleri depremzedelere gönderiliyor.
Bakan Özer, "10 ilimizde yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Günlük 372 bin kişiye yemek verebilme kapasitesine ulaştık." ifadesini kullandı.
Rize Valisi Kemal Çeber, kent genelinde birçok kişinin deprem bölgelerine yardım için gitmek istediğini aktararak, önceliğin profesyonel ekiplere verilmesi gerektiğini vurguladı.
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek için telefon ve mesaj geldi.
Rize Valiliği koordinasyonu ile deprem bölgesine ulaşan Rize AFAD arama ve kurtarma ekipleri ara vermeden çalışmalarına devam ediyor.
