Her Yılın 53. Gününde 'Rizeliler Günü' Kutlanacak
17.02.2021 - 15:22Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER), her yılın 53. gününü 'Rizeliler Günü' olarak çeşitli etkinliklere kutlanacağını açıkladı.
- 0
- 0
- 1009
Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER), her yılın 53. gününü 'Rizeliler Günü' olarak çeşitli etkinliklere kutlanacağını açıkladı.
Rize’de Covid-19 vaka sayılarının artmasının en önemli nedeni olarak vatandaşların pandemi kurallarına uymaması gösterildi.
Orman yangınlarına ilişkin yargıda yaklaşık 2 bin dosya bulunurken 68 olaya ilişkin dava ağır ceza mahkemelerinde görülüyor.
Ocak ayında en fazla kartlı ödeme tutarı artışı yüzde 65'lik oranla elektronik eşya sektöründe görüldü.
Erzurum'da, astronomi ve uzay bilimine önemli katkı sunacak Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), İtalya'dan getirilen teleskopla ilk ışığı almak için gün saymaya başladı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Taner Alakuş, minyatür sanatına nasıl başladığını ve minyatür sanatının bugünkü durumunu anlattı.
18 Temmuz 2015'te Rize'den memleketi Malatya'ya giderken yol kesen terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden Astsubay Semih Özbey, 2 yıl önce ailesine yazdığı mektupta "Kavuşacağımız gün için sabrediyorum" ifadelerini kullanmış.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yapılan kongredeki tutumunu eleştirerek, "O gülüşmeler, o kahkahalar, o fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti. Hangi ahlaka göre siz bunu yapıyorsunuz?" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için sınırlarımızın ötesinde güvenli bir alan oluşturma kararımızı pekiştirdi.
Doğu Karadeniz Bölgesinde son bir haftada artan Covid-19 vakalarını değerlendiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yöre insanının bir çoğunun Cuma günü akşamı itibariyle köylerine gittiğini ve orada komşu ve akrabaları ile bir araya geldiğini belirterek vaka artışlarında bu durumun etkili olduğunu söyledi.
Rize'de 30 yıldır sigortacılık hizmeti veren Erdal Hoşver, "Sağlık sigortasını da, konut sigortasını da, iş yeri sigortanızı da başınıza bir şey gelmeden yaptırmamız gerekiyor. İş işten geçmeden önce tedbirimizi alalım, sigortalarımızı yaptıralım" dedi.
AK Parti Rize 7. Olağan Kongresinde tek listeyle gidilen seçimde, İshak Alim yeniden İl Başkanı seçildi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde terör yuvalarını dağıtmak için başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda şehit olan 3 asker ile teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek, "En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik" dedi.
IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen sivil Muhammet Salih Kanca (38), memleketi Samsun'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
BAYBURT’ta, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen alanda 3 yıl önce yürütülen kurtarma kazısında tespit edilen Erken Tunç Çağı’na ait oda ve koridorların olduğu höyük turizme kazandırılacak.
ARTVİN’in Şavşat ilçesindeki Karagöl Tabiat Parkı, yağan karla birlikte beyaza büründü, gölün yüzeyi dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu.
Artvin’de korona tedbirleri kapsamında paket servis uygulaması yapan lokantalardan en çok döner siparişi verildi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında, toplam vaka sayısı 108 milyon 812 bin 60 olurken, salgın bir yıldan uzun süredir ülkemizde ve dünyada en çok konuşulan başlık olma özelliğini sürdürüyor.
Rize'de çay tarımı işinden kazandığı parayla bir minibüs alan 23 yaşındaki Cevdet Kasımoğlu ve Ankara'da yaşayan arkadaşı 25 yaşındaki Niyazi Solak, doğa tutkusu ve yeni yerleri keşfetme arzusu ile karavana dönüştürdükleri minibüsle Türkiye'yi dolaşıyor.
Öz Sağlık-İş Sendikasının, yaptığı araştırmada, sağlık çalışanlarının yüzde 67'sinin görevi esnasında en az bir kez şiddete maruz kaldığı sonucu çıktı.
