Bolu’da öğretmenlerden mehter takımı kuruldu
14.05.2025 - 18:21Bolu'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte bulunan okullardaki öğretmenlerden oluşan 40 kişilik mehter takımı kuruldu.
- 0
- 0
- 8832
Bolu'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte bulunan okullardaki öğretmenlerden oluşan 40 kişilik mehter takımı kuruldu.
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Behzat Bulvarı’nda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Üniversitelerdeki aktivitenin artması lazım. Şimdi bizi bir tehlike bekliyor, obezite gerçeğini unutmamamız lazım.
Samsu’da Valilik tarafından ekmek zammına yapılan itiraz, mahkeme tarafından kabul edildi. 12,5 TL’den satılan 210 gramlık ekmeğin fiyatı artık 10 TL’den raflardaki yerini alacak.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nda kurbanlık arzında sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, "Bu yıl Kurban Bayramı'nda 3 milyondan fazla küçükbaş, yetiştiricilerimiz tarafından satışa sunulacak." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığınca 12'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklenmesi ve üniversite hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi amacıyla gelecek yıldan itibaren "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi verilecek.
Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü Ovit Tüneli çevresi ile Anzer, Çağrankaya, Petran, Mahura ve Cimil yaylalarında etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Mayıs ayında beklenmeyen bu yoğun kar yağışı, vatandaşları şaşkına çevirdi.
Trabzon'un Yomra ilçesindeki Yomra Merkez İlkokulu'nda nadir kullanılan malzeme odası, hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilerin yaşam becerilerini ve ilgi alanlarını keşfedebilecekleri atölyeye dönüştürüldü.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de iki öğrenci yurdu inşaatında inceleme yaptı.
Sinop'ta, kadınların dayanışmasıyla kurulan, kilim, çanta, kırlent gibi ürünlerin dokunarak satışa sunulduğu kooperatif, köy halkına hem umut, hem de gelir kapısı oldu.
Trabzon'da ambulans helikopterin imdadına yetiştiği Murat Şahin, yaklaşık 30 dakikada ulaştırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde yaşama yeniden sarıldı.
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan Söğütlü Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Betül Kara, "Artvin dağlarında Dürdane teyze" isimli tablosuyla "Small Montmartre of Bitola" adlı uluslararası çocuk resim yarışmasında birincilik ve altın palet ödülü kazandı.
Trabzon'da turizm merkezi Uzungöl’deki ‘Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi’, turistlerin ilgi odağı oluyor.
Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlanması planlanan çalışma kapsamında, Japonya'da ilk "Türk çayı demleme ustası" seçilen Yumika Arita, Rize'de çay demleyerek katılımcılara ikram etti.
Havaların ısınmasıyla birlikte mangal sezonu da açıldı. Uzmanlar, özellikle sıcak havada uygun şartlarda saklanmayan etlerde bakteri üremesine karşı dikkatli olunmasını, etlerin çok yüksek ateşte aşırı yanacak, kömürleşecek şekilde pişirilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
Trabzon'da bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Ülkemizin 12’nci 5 yıllık Kalkınma Planında ve Yükseköğretim Kurulunun Strateji Belgelerinde yer aldığı üzere 2028 yılına kadar uluslararası sıralamalarda en az 2 üniversitemizin ilk 200’e, 10 üniversitemizin ilk 500’e ve 50 üniversitemizin ilk 1000’e girmesini hedefliyoruz” dedi.
Rize'nin Pazar ilçesinde 5 köyün ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesinin yüzde 70'i tamamlandı.
Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı İdil Fil, coxsackievirus 16 virüsünün yol açtığı el, ayak, ağız hastalığı daha çok genellikle 5 ila 7 yaş arası çocukları etkiliğini söyleyerek, "Dil, diş eti ya da yanakların iç kısmında kabarcık şeklinde çıkan lezyonların yanı sıra yüksek ateş, boğaz ağrısı ve iştah kaybı gibi belirtilerle kendini gösteren el ayak ağız hastalığı bulaşıcıdır" dedi.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2024 yılı verilerine göre, Rize'nin Ardeşen ilçesinde en fazla nüfusa sahip mahalle 4 bin 778 kişi ile Fırtına oldu.
