Rize'de 'Cumhuriyet' coşkusu yaşanıyor
28.10.2023 - 14:14Rize'de Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
- 3
- 0
- 2912
Rize'de Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Rize'nin Çayeli ilçesinde inşa edilen sahil dolgu alanına yeni serilen çimlerin üzerine kimliği belirsiz kişiler araçlarıyla çıkarak, zarar verdi. Çayeli Belediyesi'nde yapılan açıklamada, "Bu habere başlık koyamıyoruz. Ayıptır" denildi.
Giresun'da üretimde enerji maliyetlerini düşürmek isteyen firmalar, devlet desteği ile güneş enerji santrali kurulumu yapıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Başkent Ankara ve İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda görkemli programlara ev sahipliği yapacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları 2024'te de aynı şekilde uygulanacak.
Gümüşhane Sivil İnisiyatif Platformu tarafından yaklaşık bin kişinin katılımıyla Filistin’e destek için yürüyüş gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti.
İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ne bombardımanı akşam saatlerinde yoğunlaşırken, bölgedeki iletişim ağları ve internet İsrail tarafından kesildi.
Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde 20 dakika ayrılarak yaptırılan ücretsiz taramalar, her 4 kadından 1'inde görülen meme kanserinin çok erken dönemde yakalanıp tedavi edilmesine olanak sağlıyor.
Trabzon ve Ordu'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.
Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, Avrupa'nın en büyük gen bankasına sahip olduklarını belirterek, "Üstün özellikli bireylerden aldığımız polenlerle kaliteli fındık çeşitlerini melezliyoruz" dedi.
Türkiye'nin deniz dolgu üzerine yapılan ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nı, yılın ocak-eylül döneminde 777 bin 548 yolcu kullandı.
Giresun'da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Fındık Araştırma Enstitüsünün (FAE) Müdürü Aysun Akar, fındıkta Avrupa'nın en büyük arazi gen bankasına sahip olduklarını söyledi.
Rize'de uzun yıllar Anadolu Ajansı ve TRT muhabirliği yapan gazeteci ve eğitimci Yavuzer Tarlan son yolculuğuna uğurlandı.
Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.
Artvin'in Borçka ilçesindeki Camili Havzası'nda bulunan Maral Şelalesi, sonbahar mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor.
Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Dönem Olağan Toplantısı Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.
Rize’de geçen yıl hizmete giren Rize Artvin Havalimanı yolcu sayısını her geçen gün artırıyor.
Yerel Gazeteciliğe başladığımda tanıdım Yavuzer ağabeyi. Büyük ustada görünüp arkadan vuranlardan olmadı. Mesleğinin öğretmen olmasından da kaynaklı olacak ki bizlere hep kucaklayıcı öğretici oldu.
Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de AK Parti mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla 13 polisin yargılanmasına devam edildi.
