Kuş Gözlemcileri kuşların Göç Yolculuğunu İzliyor
06.04.2022 - 17:04Rize'de, sabahın erken saatlerinde Şahin Tepesi'ne çıkan kuş gözlemcileri, yırtıcı kuşları fotoğraflayarak göç yolculuklarına tanıklık ediyor.
- 0
- 0
- 977
Rize'de, sabahın erken saatlerinde Şahin Tepesi'ne çıkan kuş gözlemcileri, yırtıcı kuşları fotoğraflayarak göç yolculuklarına tanıklık ediyor.
Rize'nin 29 metrelik çay bardağı ile vizyon projesi olan Çay Çarşısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılacağı gün için geri sayıyor.
RİZE'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) arasında lisansüstü eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.
Türkiye’nin tatlı su balık sayısı anlamında en büyük balık müzesine sahip olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), yurt dışından araştırmalarını tamamlamak için gelen birçok bilim insanının da ilgi odağı haline geldi.
2 KISIM (GRUP) DENTAL İMPLANT ALIMI - YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Rize Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen 'EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı'nda yer aldı.
MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 19 yılda eğitimde kitleselleşme sağlanırken, okullaşma oranları artarken, yıllardan beri gündemi oluşturulan 'Kız çocukları okula gitmiyor' söylemleri tarih oldu. Türkiye’nin kız çocuklarının eğitime eriştirememe gibi sorunu kalmamıştır" dedi.
Türk Eczacıları Birliği (TEB), savaş koşullarının sürdüğü Ukrayna'ya gönderilmek üzere Türk Kızılaya bir tır ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) çeşitli birimlerinde görev yapan 6 öğretim üyesi girmiş oldukları sınavda başarı göstererek 'doçent' oldu.
RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla 12'inci Rize Günleri düzenlenecek.
İçişleri Bakanlığınca, valiliklere yoğun kar yağışı görülen bölgelerde havaların ısınmasıyla oluşabilecek sel, taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarına karşı tedbirleri içeren uyarı yazısı gönderildi.
RİZE’nin İkizdere ilçesinde köpeklerden kaçarken yaralanıp, düştüğü derede mahsur kalan karaca, İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ekiplerince kurtarıldı.
Rizede doğalgaz hattının geçtiği köyde vatandaşa doğalgaz verilmemesi tepki çekiyor.
Rize-Artvin Havaalanı istihdamı için Rize Muhtarlar Federasyon Başkanı Sn. Tuncay MAŞALACI, Rize Havalimanı’nda çalıştırılacak personelin Rize’de ikamet eden ve Rizeli olan vatandaşların olması gerektiğini savundu.
Rize'de, kar yağışı ve havaların soğumasına bağlı olarak içme suyu kaynaklarındaki donma nedeniyle kent merkezi ile 8 ilçenin üst kesimlerinde su kesintileri yaşanabileceği bildirildi.
Fatura borcu olan şehit aileleri, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğal gazı 3 ay kesilemeyecek.
RİZE'de, 25 gün süren tedavinin ardından koronavirüsü yenen Gülten Saruhan (108), "Bu hastalığı da atlattık; insanlar dikkat etsinler, bu hastalıktan kurtulalım" dedi.
AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, "Geçmişten günümüze yaşadıklarımızı düşünecek olursak bugün geldiğimiz noktada çok güçlü bir lidere sahip olduğumuz için artık Allah’a hamdolsun Türkiye’siz dünya düzeni kurulamaz hale geldi." dedi.
KÜRESEL iklim değişikliğinin etkileriyle yağış rejiminin değiştiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son aylarda etkili yoğun kar yağışı sonrası, kar sularının ani ve hızlı erimesi, heyelanlara yol açıyor.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyeleri, olay yeri parmak izi tespitinde kullanılan parmak izi tozu üretti. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “İthal edilen bir ürünü üretecek olmamız, milli ekonomi hamlesine katkı sunacak olması açısından da önemlidir” dedi.
