Rize’de Mevlid-i Nebi coşkusu yaşandı
07.10.2023 - 16:19Rize İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans düzenledi.
- 0
- 0
- 4857
Rize İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans düzenledi.
Kansere karşı mücadelenin simge isimleri arasına giren Rizeli Neslican Tay'ın ismi İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yaşatılacak.
Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Ünlü Şef Doğa Çiftçi katılacak.
Aksaray’da 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi İsmail Bozlak, yemek sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Küçük çocuk, hastanede hayatını kaybederken, ilk belirlemeler kalp krizi ihtimalini ortaya çıkardı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Rizeli Erol Ökten atandı.
Trabzon'da, su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizmine katkı sağlaması amacıyla açılan Tünel Akvaryum'u, 16 ayda 446 bin 117 yerli ve yabancı turist gezdi.
Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne ünlü şef ve yemek programı sunucusu Türev Uludağ katılacak.
Karabük'ün Eskipazar ilçesinde yola çıkan domuz sürüsüne çarpan otomobildeki 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı.
A Milli Futbol Takımı'nın başına geçen İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella'nın yardımcılıklarını Daniele Russo ve Selçuk Şahin yapacak.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonuna ilişkin, "Bu harekat 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemlidir. Türkiye'nin geleceği, bekası ile ilgili bir meseledir." dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde yapılan ihracat rakamı 1 milyar doları aştı.
Rize'de düzenlenen 'Kamu Spor Oyunları'nın voleybol branşında Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kadın ve erkek takımı şampiyon olarak, bölge finallerine yükseldi.
Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi olan Çaykara ilçesi Uzungöl’deki işletmecilere ilk yardım eğitimi verildi.
Türkiye İstatistik Kurumu 4 yıllık bir çalışma sonucu ilkokul itibarıyla eğitim hayatına başlayan bir bireyin, eğitimde geçirmesi muhtemel yıl sayısını gösterecek “Muhtemel Eğitim Süresi”ni hesapladı. Rize, en yüksek eğitim süresinde 19.5 yıllık eğitim ortalaması ile 5. sırada yer aldı.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakoluna 3 Ekim 2008 tarihinde yapılan terör saldırısından sağ ayağını kaybederek kurtulan Gazi Piyade Komando Onbaşı Bayram Yıldırım, 15 yıl sonra yaşadığı o anları anlattı. Gazi Yıldırım, “Keşke ben de şehit olabilseydim. Rabbim benim çocuklarımı da şehitlik mertebesine ulaştırsın. Bunu canı gönülden diyorum” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında 'İl Göç Kurulu Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirildi.
Trabzon'un Of ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
Türk basını, dijital dönüşümde kritik eşiği başarıyla geçti. Resmi ilan desteği, dijital dönüşümünü gerçekleştiren gazetelere ve internet haber sitelerine can suyu oldu. İlk 6 ayda internet haber siteleri 401 milyon lira tutarında resmi ilan yayımladı.
Rize’nin Pazar ilçesinde herkes tarafından sevilen zabıta memuru görev dönüşü sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
