Depremde ağır hasar alan binalar yıkılıyor
21.02.2023 - 14:47Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasarlı olan binaların yıkımına başladı.
- 0
- 0
- 968
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasarlı olan binaların yıkımına başladı.
İkizdere'nin nüfusu kaç oldu? 2023 yılı şubat ayı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2022 İkizdere ilçesinin nüfusu kaç oldu?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili, "İlk andan itibaren Mehmetçik milleti ve vatandaşı ile beraber oldu, olmaya devam ediyor." dedi.
Osmaniye ve Gaziantep'in ilçelerine yapacağı ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Bahçeli de eşlik ediyor.
Dünya üzerinde şu an konuşulan 7 binin üzerindeki dilden yaklaşık 3 bini, 21. yüzyılın sonuna kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneğince oluşturulan "Gezen Sinema", ilk durağı Malatya'da çadır kentte kalan çocuklara kapılarını açtı.
Borsanın güncel durumunu değerlendiren ALB Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Barış Eniş, “Borsada kısa vadeli beklentiler, geçen yılki gibi hızlı bir yükseliş ivmesini destekleyecek kadar kuvvetli değil. Ancak mevcut şartlarda 4200-4400 bandının aşağı kırılmasını gerektiren olumsuz bir durum da gözükmüyor. Bu sebeple kısa vadede 4200-5800 gibi geniş bir aralıkta bekle-gör dönemi geçireceğiz gibi görünüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 yıl önce açılışı yapılan, 'Balkanlar'ın sağlık üssü' konumundaki Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, 651 sismik deprem izolatörü ile güven vermeye devam ediyor.
Havza Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, kadrolu işçiler ile Havza Yirmibeş Mayıs AŞ'de istidam edilen işçileri kapsayan toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri tamamlandı.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin, depremlere karşı dirençli şehirlerin, güncel mühendislik araçları ve bilgileriyle araştırılan zeminlerde kurulabileceğini söyledi.
Rizeli deprem gönüllüsü Mahiye Morgül deprem bölgesinde salgınlara karşı, bölgeye ev hanımlarının ürettiği sirkeleri göndereceklerini söyledi.
Derepazarı'nın nüfusu kaç oldu? 2023 yılı şubat ayı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2022 Derepazarı ilçesinin nüfusu kaç oldu?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay Defne'de dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçının meydana geldiğini bildirdi.
Giresun'un Espiye ilçesinde Halk Eğitim Merkezi, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere uyku tulumu imalatına başladı.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'dan Trabzon'a gelen 9 yaşındaki bedensel engelli Burak Aldırmaz'a, akülü araç ve Fenerbahçe forması hediye edildi.
Diyarbakır'da 800 yıl önce yapıldığı bilinen Mesudiye Medresesi'nde o dönem depremin yapıya verdiği hasarı görmek amacıyla yerleştirilen denge taş sütunlar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası da dönmeyi sürdürüyor.
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır, yanan ormanları resmettiği tablolardan elde edeceği geliri depremzedelere bağışlayacağını bildirdi.
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem, ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer, 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğünü söyledi.
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Hayırsever vatandaşlarımızın güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz ya da indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detaylar netleşti" dedi.
