Türkiye'nin İlk Uçan Arabası 'Cezeri' Yarın Diyarbakır'da Sergilenecek
24.03.2022 - 18:07Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri, Diyarbakır'da düzenlenecek sergide vatandaşlarla buluşacak.
- 0
- 0
- 1064
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri, Diyarbakır'da düzenlenecek sergide vatandaşlarla buluşacak.
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi, Türkiye'de e-ticaret sektörünün yıllık yüzde 65 büyüdüğünü belirterek, bunun sürmesini ve 2022'de sektör cirosunun 560 milyar TL'yi geçeceğini öngördüklerini bildirdi.
Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arı Federasyonu (TAHAP), Türkiye genelinde sürdürdükleri arı besleme şekeri dağıtımını Çayeli’nde de gerçekleştirdi. 2 tır besleme şekerini kilosu 390 TL’ye satarak talebe göre bu miktarın arttırılacağını açıklayan TAHAP yetkilileri, şekerlerin fiyatlarını yarı fiyatına çekince kapıda uzun kuyruklar oluştu.
Fatura borcu olan şehit aileleri, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğal gazı 3 ay kesilemeyecek.
RİZE'de, 25 gün süren tedavinin ardından koronavirüsü yenen Gülten Saruhan (108), "Bu hastalığı da atlattık; insanlar dikkat etsinler, bu hastalıktan kurtulalım" dedi.
AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, "Geçmişten günümüze yaşadıklarımızı düşünecek olursak bugün geldiğimiz noktada çok güçlü bir lidere sahip olduğumuz için artık Allah’a hamdolsun Türkiye’siz dünya düzeni kurulamaz hale geldi." dedi.
KÜRESEL iklim değişikliğinin etkileriyle yağış rejiminin değiştiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son aylarda etkili yoğun kar yağışı sonrası, kar sularının ani ve hızlı erimesi, heyelanlara yol açıyor.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyeleri, olay yeri parmak izi tespitinde kullanılan parmak izi tozu üretti. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “İthal edilen bir ürünü üretecek olmamız, milli ekonomi hamlesine katkı sunacak olması açısından da önemlidir” dedi.
Rize Valiliği tarafından düzenlenen 'Çay ve İnsan' konulu II. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü’nde, insanların karşı karşıya kaldığı en büyük iki tehdidin iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik kaybı olduğunu belirterek, su ve orman ilişkisini değerlendirdi.
18-22 Mart tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilen Okullararası Grup Küçükler-Yıldızlar-Gençler Satranç Yarışmaları’nda Rize okulları bölge şampiyonu oldu.
Rize'de 'Birlikte İngilizce (English Together)' projesi kapsamında ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenleri mesleki öğrenme topluluklarının 2. dönem ilk toplantıları gerçekleşti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, "Güneş enerjisi kurulu gücünde Avrupa'da 8, dünyada 16'ncı sıradayız." dedi.
BARTIN’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Bahçecik Yer Altı Barajı’nın açılışı yapıldı.
TOKAT'ta ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan aromatik ve süs bitkilerinin ekimi için tahsis edilen hazine arazisi alanı, 2 milyon 600 bin metrekareye ulaştı.
BOLU'da, Demiryol-İş Sendikası'nın İstişare Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yollarına 271 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Ülkemiz, bugün küresel lojistik süper güç olma hedefiyle Avrupa ve Çin arasında orta koridorda söz sahibi olma hedefine yaklaşmaktadır” dedi.
Spor Toto Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor, milli maç arasında hazırlıklarına Antalya’da devam ediyor.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde 3 yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili görülen davada, 'kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma' suçlamasıyla yargılanan ve savcının mütalaasında 'hak yoksunluğu' ile 3 yıl hapis cezası talep ettiği Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu "Mağdurluktan sanık olmamıza neden olan bir durumla karşı karşıyayız" dedi.
Çaykur Rizespor’un 3-2'lik Trabzonspor galibiyetinin önemli mimarlarından Joel Pohjanpalo, penaltı hat-trickiyle kariyerinde ilke imza attı.
Çaykur Rizespor kadın ve erkek hentbol takımları mücadele ettikleri 2’nci Lig’den namağlup lider çıkarak, 1’inci lige yükselme mücadeleleri için playoff oynama hakkı kazandı.
