Sinop'ta 6,5 kilogramlık beyaz kötek balığı avlandı
01.07.2025 - 14:58Sinop'un Türkeli ilçesinde 6,5 kilogram ağırlığında beyaz kötek balığı yakalandı.
- 0
- 0
- 3019
Sinop'un Türkeli ilçesinde 6,5 kilogram ağırlığında beyaz kötek balığı yakalandı.
Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesince düzenlenen farkındalık etkinliğine katılan görme engellilerden bazıları, ilk defa araç kullanmanın heyecanını yaşadı.
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Afşin Ahmet Kaya, orman yangınlarına ilişkin, "Yangın ilk çıktığı anda 1 litre suyla söndürülürken, 10'uncu dakikada 1000 litre su bile çoğu zaman fayda etmiyor. Uçaktan atılan su sadece yangını geciktirir, esas mücadele yerde yapılır" dedi.
SÜPER Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, 2025-26 sezonu hazırlıklarına başladı. Antrenmanda oyuncularla buluşan Çaykur Rizespor Kulüp Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, “Rizespor, transferde az hata yapan, genç oyuncu politikasını sürdürmekten kararlı olan bir kulüptür.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) yer bilimciler için 16 ayrı işlemi tek bir uygulamada yaparak heyelan gibi afetlerde erken uyarı yapabilecek, deprem gibi afetlerde ise hasar tespit ve zarar azaltma çalışmalarında kullanılabilecek radar uydu görüntülerini işleyen ‘Sentinel-1’ yazılımı geliştirildi.
Sinop’ta yaşayan Kadir Gümüş (21), 2020 yılından bu yana mücadele ettiği lösemi hastalığına 5 yılda üçüncü kez yakalandı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hububat hasadının ardından tarlalarda uygulanan anız yakma işleminin çevreye ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Anız yakmak, doğadaki dengeyi olumsuz etkiler, orman yangınlarına neden olabilir, havayı kirletir, enerji ve iletişim hatlarına zarar verir, toprağın organik içeriğini azaltır, erozyona yol açar ve en önemlisi toprağın verimini düşürür. Ayrıca orman ve meskun alanlara bitişik yerlerde anız yakma işlemi yapılırsa ceza beş kat artıyor” dedi.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi (İstikbal Mobilya) satışa çıkardı. Türkiye'nin en bilindik mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya için istenen rakam da açıklandı. İşte ihalenin detayları...
Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 30 Haziran 2025 tarihli toplantısında 2025-2026 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri’ni resmen açıkladı. Çaykur Rizespor, 18 takım arasında 6. sırada yer aldı.
Ağrı'da dünyaya gelen ve nadir görülen bir doğumsal anomalisi olan 39 haftalık bebek, uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "Biz hastaneleri, yolları, barajları, Togg'u, Kızılelma'yı yaparken, Terörsüz Türkiye ile ilk cephemizi güçlendirirken hayata geçirdiğimiz tüm siyasi atılımlarımızla, icraatlarımızla büyük ve güçlü Türkiye'nin yolunda yürüyoruz." dedi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından orman yangını risklerine dikkat çekti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 3 Temmuz'da TÜİK verilerinin açıklanmasıyla memurlara ve emeklilere yönelik enflasyon farkının ortaya çıkacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hatay'da kara unsurlarımızın yanında, hava araçlarımız da yangına yoğun şekilde müdahale etmeye başladı" dedi.
Hatay'da ormanlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale dron ile görüntülendi.
Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.
Rize'de boşaltılan merkez Menderes Bulvarı üzerindeki 2 apartmanın yıkımı devam ediyor.
Erzurum'da vatandaşları 1 milyon TL dolandırdıkları tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.
Bolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören kişilerin el emeğiyle hazırladığı eserler, sanat sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
