Ad ve soyadı değişikliği başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilecek
11.10.2021 - 16:24İçişleri Bakanlığı, ad ve soyadı değişikliğine ilişkin başvuruların, e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.
- 0
- 0
- 738
İçişleri Bakanlığı, ad ve soyadı değişikliğine ilişkin başvuruların, e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.
RİZE İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık çalışanları ve Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) üyeleri, Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dikkat çekmek için 3 bin 50 rakımlı Ovit Dağı Aksu Gölü’ne tırmanış yürüyüşü gerçekleştirdi.
Rize’de bu ay sonu açılması planlanan Şimal AVM kentin istihdamına da olumlu katkılar sağlayacak. Kentin ilk AVM’si olacak Şimal AVM’de yer alan 100’ün üzerindeki mağaza ve ortak alanlarda yaklaşık 1200 kişi iş sahibi olacak.
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Türkiye Grand Prix'siyle sürecek.
Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçerken Türkiye’nin altyapı, eğitim ve sağlık hizmetleri sayesinde Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri adeta yeniden doğdu.
MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Binzet, Akdeniz ve Ege'deki orman yangınlarının ardından ekolojik yaşamın canlanmaya başladığı bölgelerde doğaya müdahale edilmemesi önerisinde bulundu.
Edirne'de Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, Osmanlı'nın özgün eserlerinden kapıları ve minareleriyle dikkati çeken Üç Şerefeli Cami ve hat yazılarıyla ön plana çıkan Eski Cami, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyor.
TOKAT Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Çelik, kentte şeker pancarı hasadına başlandığını belirterek yaklaşık 520 bin ton civarında ürün beklediklerini ve bunun ekonomiye katkısının 500 milyon lira olduğunu söyledi.
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı B Blok için yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) Giriş Sınavı (2021-ALES/3), 21 Kasım 2021'de yapılacak.
ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ VE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONLARINA GÜVENLİK KAMERASI ALIMI - İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, afet anında insanları toplanma alanlarına yönlendirecek ve vatandaşlarımızın depremle ilgili daha pek çok bilgiyi bulabileceği "Afet Acil Hattı" aplikasyonu çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında bugüne kadar oynana 40 Süper Lig maçında sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayılarında üstünlüğü bulunuyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi (RSİM) kurulduğu günden itibaren düzenlediği eğitim programları ile daha donanımlı hekimlerin yetişmesine katkı sağlıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, yaşlıların aileleri yanında bakım hizmeti almalarını sağlamak üzere hayata geçirilen "Evde Bakım Yardımı" kapsamında, bu yılın ocak-eylül döneminde 60 yaş ve üzeri 132 bin yaşlıya nakdi destek sağlandı.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.
Dünya genelinde yaşlı nüfus oranının iki kattan fazla artması, 2050'de 65 yaş üzerindeki insanların 1,5 milyarı bulması ve yaşlı nüfusun, dünya nüfusunun yüzde 22'sini oluşturması bekleniyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 19 ildeki 444 arsayı açık artırmayla satacak.
İZODER Başkanı Eruslu, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'in 2002'de yürürlüğe girdiğini belirterek, "Toplam bina stokumuzun yaklaşık 5'te 1'inin yönetmelik kapsamında olduğu ifade edilebilir." dedi.
TÜRKİYE’nin yıllık ortalama 2 bin 400 kilogram yağış oranıyla en çok yağış alan ili olan, şiddetli yağmurların ardından meydana gelen sel, heyelan, taşkınlarda can ve mal kayıplarının yaşandığı, altyapı ve üst yapıda hasarların oluştuğu Rize, yağışların etkisini yitirmesiyle bu kez kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor, içme suyu kaynakları kuruyor. Kentte içme suyu sorununa çözüm için akar yüzey suların biriktirileceği gölet projesi hazırlandı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Kurak aylarda suyun azlığıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Gölet yapmak elzem oldu" dedi.
