Ardeşen Belediyesi'nden 'Pazaryeri' Açıklaması
28.01.2022 - 18:08Ardeşen Belediyesi, pazaryeri fiyatlandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.
- 0
- 0
- 823
Ardeşen Belediyesi, pazaryeri fiyatlandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.
ÇAY İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2022 yılı yaş çay alım fiyatı ile ilgili, “Bugüne kadar sosyal devlet anlamında hiçbir şekilde enflasyonunun altında bir fiyat artışı olmadı. Bu senede enflasyon değerinde bir artış yapılır diye düşünüyorum” dedi.
Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç, fırsatçılığın önüne geçilmesi için ürünlerin üzerine 'tavsiye edilen perakende satış fiyatı' ibaresinin eklenmesi gerektiğini belirtti.
SAMSUN'da etkili olan soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçılar, ava çıkamayınca tezgahlarda balık çeşitleri azaldı; fiyatlarda ise artış gözlendi.
Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı, 9 Ocak'ta Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikası tarafından Rize'de yapılması planlanan basın açıklamasını tasvip etmediklerini ve kınadıklarını açıkladı.
CHP Rize İl Başkanlığı, son günlerde birçok alanda yapılan zamlara yönelik açıklama yaptı. Açıklamada 'Bezduk', 'Darlanduk', 'Boğulduk' pankartları açılarak zamlara tepki gösterildi.
Rizeli Muhammet Topçu, demlik ve tencereleri açtığı "Demlik ve Tencere Hastanesi'nde tamir ediyor.
Kamu lojmanlarının kirası, kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 3 lira 62 kuruş, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 5 lira 66 kuruş ve kaloriferli konutlarda metrekaresi 7 lira 43 kuruş olacak şekilde belirlendi
Rize’de stokçularla mücadele etmek isteyen bir gübre satış işletmesi sahibi geçtiğimiz yılın fiyatından gübre satınca kapısında kuyruk oluştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında asgari ücretin en alt 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını, çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakamın daha da yükseleceğini söyledi.
Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan "Türkiye'nin çay üreticileri olarak 2021 yılında ürettiğimiz çay, 15 ay rahatlıkla ülkemizin tüketim ihtiyacını karşılayacak miktardadır. Bazı zincir marketlerin elimizde bu kadar çay varken stokçuluk yapması kabul edilemez. Bunu yapanlar haindir" dedi.
Piyasadaki bıçakların kesmediği gerekçesiyle bıçak yapmaya başlayan iş makinesi operatörü İbrahim Kalyoncu'nın bıçakları, yurt dışından talep görüyor. İbrahim Kalyoncu'nun özel tasarladığı bıçakların kılıflarını ise eşi Melek Kalyoncu yapıyor.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere üçüncü kez toplandı.
Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılık destek ödemeleri kapsamına, yangın ve selden zarar gören kovan ve çam balı üreticileri de dahil edildi.
Rize'de yumurta ve tavuk etine gelen zammın ardından kırmızı et fiyatlarına da en az 5 TL zam geldi.
Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, tavsiye edilen satış fiyatının bütün gıda maddelerinin üzerine yazılması önerisini getirerek, "Kim stokçu, kim fırsatçı meydana çıksın" dedi.
Doğu Karadeniz'de 4 ilde tarımı yapılan çayda üreticiler, daha fazla gelir elde etmek amacıyla orman, çalılık alanlar ve tarlaları söküp, çay ekiyor. Bölgede 50 bin dekara ulaşan ruhsatsız çaylık alanlarla birlikte kuru çay üretimi de artıyor.
Türkiye’de çayın başkenti olarak adlandırılan Rize’de, kafe ve çay ocaklarında tüketilen çay vatandaşların hem elini hem de cebini yakıyor.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 52, motorinin litre fiyatına 50 ve LPG'nin litre fiyatına 45 kuruş zam geldi.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 52, motorinin litre fiyatına 50 ve LPG'nin litre fiyatına 45 kuruş zam geldi.
