Türkiye, Sarıkamış şehitleri için yürüyecek
04.01.2022 - 18:12Gençlik ve Spor Bakanlığının geleneksel hale gelen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı"nda binlerce genç, şehitleri için yürüyecek.
- 0
- 0
- 717
Gençlik ve Spor Bakanlığının geleneksel hale gelen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı"nda binlerce genç, şehitleri için yürüyecek.
Havai fişek gösterilerinin, oluşturduğu gürültü ve ışık ile stres ve korku yarattığı kuşların, kaçarken bir yerlere çarparak yaralanmalarına, kalp krizinden ölmelerine, gece göç ederken yanmalarına neden olduğu belirtildi.
GÜMÜŞHANE'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçedeki 62 köy yolu, ulaşıma kapandı.
Doğu Karadeniz'de yarın sağanak, kar ve fırtınanın etkili olmasının beklendiği bildirildi.
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz doğalgazını karaya çıkartılacağı Filyos Limanı'nda inşaatına başlanan doğal gaz işleme tesisi için hummalı bir çalışma başlatıldığını belirterek, "Önümüzdeki yılın diyelim ilk çeyreğinde bu gazı burada yakmış olacağız.
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla en üst seviyede güvenlik önlemi aldı.
Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, yılbaşı günü yurtta kar beklenmediğini, yeni yılın ikinci gününden itibaren özellikle doğu kesimlerinde kar yağışının başlayacağını bildirdi.
ZONGULDAK- Ankara yolunda dün meydana gelen heyelan sonrası ekiplerin dik yamaçtan kayan toprak ve kaya parçalarını temizleme çalışması sürüyor.
Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda 26 Aralık'ta 726 tırın çıkış yaptığı bildirildi.
Meteoroloji, Marmara'nın güneyinin yükseklerinde, Ege'nin iç bölgelerinde, Akdeniz'in batısının yüksekleriyle Konya'nın güney ve batısında kuvvetli kar yağışı, Ege Denizi ve Marmara'da fırtına beklendiğini bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulunuldu.
İngiltere'de salgının başındaki ilk önlemlerden olan evde çalışma uygulamasına, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantı nedeniyle yeniden geçildi.
Rize'nin Güneysu ilçesinde 54 yaşındaki Erdoğan Baltacı, yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte yamaca ve ağaç gövdesine çelik vidalalarla sabitlenmiş 10 metrekarelik ev yaptı.
Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış ile sağanak bekleniyor.
Rize'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yeşilçay Erkek Ögrenci Yurdu çatısında yangın çıktı. Öğrencilerin tahliye edildiği yurt binasının çatısındaki yangın 2 saatte söndürüldü.
Rize'de yapılan yeni yol çalışmaları sonrasında yol ortasında kalan ve kazalara davetiye çıkartan direkler dikkat çekmeye devam ediyor.
Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 52, motorinin litre fiyatına 50 ve LPG'nin litre fiyatına 45 kuruş zam geldi.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 52, motorinin litre fiyatına 50 ve LPG'nin litre fiyatına 45 kuruş zam geldi.
Rizeli gencin uzaya yolculuk öncesi yaptığı hazırlık herkesi güldürdü.
