Karadeniz için 'çok kuvvetli yağış' uyarısı
04.10.2021 - 17:33Bölgede devam sağanağın yarından itibaren Rize, Artvin, Trabzon, Kastamonu, Sinop ve Samsun'da kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
- 0
- 0
- 689
Bölgede devam sağanağın yarından itibaren Rize, Artvin, Trabzon, Kastamonu, Sinop ve Samsun'da kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
FOTOGRAMETRİK YÖNTEMLE HARİTA YAPIMI SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE İŞLETİLMESİ - BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-22.BÖLGE TRABZON DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) 20. Dönem 42. Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Şükrü Cevahir başkanlığında gerçekleştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi (RSİM) kurulduğu günden itibaren düzenlediği eğitim programları ile daha donanımlı hekimlerin yetişmesine katkı sağlıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, yaşlıların aileleri yanında bakım hizmeti almalarını sağlamak üzere hayata geçirilen "Evde Bakım Yardımı" kapsamında, bu yılın ocak-eylül döneminde 60 yaş ve üzeri 132 bin yaşlıya nakdi destek sağlandı.
TÜRKİYE’nin yıllık ortalama 2 bin 400 kilogram yağış oranıyla en çok yağış alan ili olan, şiddetli yağmurların ardından meydana gelen sel, heyelan, taşkınlarda can ve mal kayıplarının yaşandığı, altyapı ve üst yapıda hasarların oluştuğu Rize, yağışların etkisini yitirmesiyle bu kez kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor, içme suyu kaynakları kuruyor. Kentte içme suyu sorununa çözüm için akar yüzey suların biriktirileceği gölet projesi hazırlandı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Kurak aylarda suyun azlığıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Gölet yapmak elzem oldu" dedi.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ek Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlandığını bildirdi.
AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Bekir Bozdağ, Mehmet Ceylan ve Yahya Doğan'ın suç duyurusu üzerine, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında açılan soruşturma tamamlandı.
Rize'nin Pazar ilçesinde evinde esrar bulunan şüpheli gözaltına alındı.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, insansız hava araçlarını ithal ürünlere bağımlılıktan kurtaran elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS’te teslimat sayısının 13’e ulaştığını bildirdi.
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2021 ürünü fındık alımlarına Giresun, Ordu ve Trabzon'daki üreticiler ilgi gösteriyor.
İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, 2021'de PKK'nın 126, DEAŞ'ın 3, aşırı sol terör örgütünün bir eylemi güvenlik güçlerinin istihbari çalışması, tedbiri ve dikkati sayesinde engellendi.
Rize'de 34'üncü Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenleniyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'deki sellere ilişkin, "82 vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu, 15 vatandaşımızı 459 personelle havadan, karadan, denizden arama devam ediyor." dedi.
Rize'de bazı turizm tesisleri, aşı olan ya da aşı programına başlayanlara yüzde 10 indirim uyguluyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarının yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.
Tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi 6 Eylül itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 rakamlarına ilişkin, "Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir." dedi.
Rize Yeşilay Şubesi kamu kuruluşları ve STK’ların destekleriyle binin üzerinde yetişkin vatandaşa bağımlılık konusunda önleyici eğitim verecek.
Av yasağının sona ermesinin ardından "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, ilk ağlarını bereketiyle çekti.
