Rize'ye 25 Doktor Kadrosu Açıldı
25.02.2021 - 11:25Rize Sağlık Müdürlüğü, 25 doktor kadrosunun açıldığını bildirdi.
- 0
- 1
- 1134
Rize Sağlık Müdürlüğü, 25 doktor kadrosunun açıldığını bildirdi.
Aşı uygulanacak grup sıralamasında ikinci aşamaya geçilmesiyle yüz yüze eğitimde görev alacak öğretmenlerin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı personeli ve kritik görevlerdekilerin aşılanması sağlanacak.
ABD’de sivil haklar alanında verdiği mücadeleyle ırkçılığa karşı sembol isimlerden biri haline gelen Müslüman aktivist Malcolm X, vefatının 56. yılında anılıyor.
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8- 14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en yüksek olduğu iller sıralamasında ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz için 'mutasyon virüs' uyarısı yapıldı.
Rize'de kar yağışı nedeniyle hastaya ulaşmaya çalışan ambulansın imdadına İl Özel İdare ekipleri koştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik hastane inşa ediliyor.
Artvin'in Arhavi ilçesindeki taş ocağında iş makinesinin devrilmesi sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.
Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Durumu iyi olan şehirlerde, belki restoranlar için 'açık alanlarının yüzde 50-60'ını, kapalı alanlarının yüzde 30'unu kullanabilirsin' denilecek." dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sayesinde grip, nezle gibi hastalıkların ve buna bağlı bilinçsiz antibiyotik kullanımının büyük oranda azaldığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de 2003 yılında açılışını yaptığı hastanede kucağına aldığı yeni doğan Selen Gülel, 18 yıl sonra Erdoğan'ın karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı.
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, hastaların ve hasta yakınlarının içinde bulunduğu psikolojik durumun kanser tedavi sürecini etkilediğini belirterek, "Depresyon, anksiyete gibi durumlara bağlı olarak vücut bağışıklık sistemi zayıflayabiliyor ve hastanın kanser hücreleri ile savaşında zafiyet oluşturabiliyor." dedi.
Rize'de buzlanmadan dolayı meydana gelen kazaya müdahale etmeye giden ambulans, aynı mevkide tır ile çarpıştı.
SOMALİ'de pratisyen hekim olarak görev yapan Abdulrezzak Yusuf Abdullah ve ailesi, geldikleri Bolu’da, ülkelerinde hiç görmedikleri kar yağışı ile karşılaştı.
ORDU’nun Perşembe ilçesinde rahatsızlanan Ekrem Kıran'ı (75), kar nedeniyle evinin önüne gelemeyen ambulansa jandarma ekipleri taşıdı.
Rize'de Sağlık Bakanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü hastane öncesinde görev yapan Doktor, Sağlık Memuru (ATT), Sağlık Teknikerlerine yönelik ‘Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi’ düzenliyor.
Trabzon’un Düzköy ilçesinde motosiklet tutkunu olan 19 yaşındaki genç kullandığı motosiklet ile kamyonetle çarpıştı. Kaza sonrası hastaneye kaldırılan genç kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Ateş, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) göz damarlarını tıkayıp ani görme kayıplarına neden olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.
Kovid-19 salgınında il bazında açıklanan 7 günlük veriler ışığında, hastalık seyrine göre il hıfzısıhha kurullarınca bölgesel kararlar alınabileceği ve belli faaliyetlerin aşama aşama başlamasının söz konusu olabileceği bildirildi.
Doğu Karadeniz Bölgesinde son bir haftada artan Covid-19 vakalarını değerlendiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yöre insanının bir çoğunun Cuma günü akşamı itibariyle köylerine gittiğini ve orada komşu ve akrabaları ile bir araya geldiğini belirterek vaka artışlarında bu durumun etkili olduğunu söyledi.
KARABÜK'te, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen iki ayrı kazada 2 ayrı kazada 6 kişi yaralandı.
