Akaryakıt fiyatlarında geçici olarak eşel mobil sistemi devreye alındı
05.03.2026 - 12:11Akaryakıt fiyatlarında jeopolitik gelişmelerden kaynaklı artışın önüne geçilmesi amacıyla geçici olarak eşel mobil sistemi devreye alındı.
- 0
- 0
- 2414
Akaryakıt fiyatlarında jeopolitik gelişmelerden kaynaklı artışın önüne geçilmesi amacıyla geçici olarak eşel mobil sistemi devreye alındı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘‘En büyük önceliğimiz enflasyonu düşürmek. Hedefimiz gelecek sene enflasyonu yüzde 20’nin altına düşürmek. Enflasyon düşüyor, düşmeye devam edecek Hükümetimizin nihai amacı kapsayıcı büyümeyi ve adil gelir dağılımını sağlamak’’ dedi.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Samsun İl Kongresi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç , “200 TL’lik banknotun altında bir imza var, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener. 2016 yılında, bugünkü Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, ‘Ekonominin en parlak bürokratlarından biri’ diyerek Emrah Şener’i övdü.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temmuzda cari denge 1,8 milyar dolar fazla verdi. Yıllık cari açık 18,8 milyar dolara geriledi" dedi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
Sözleşmeli personellerin ücret tavanlarına ilişkin genelge yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı genelgeye göre, sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 64 bin 48,55 TL ve kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 53 bin 919,68 TL oldu
TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacağı maaş zam oranları netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 16,67, memur ve memur emeklileri ise yüzde 15,56 oranında zam alacak.
Bolu İl Özel İdaresi'nde çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin sunduğu zam teklifini kurum binasının önünde toplanarak protesto etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımız, genişletilen kapsamıyla e-Devlet Kapısı'nda kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilir." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-ticaretin yaygınlaşmasıyla sanal POS'lar kullanılarak yapılan ödemeleri analiz ederek, 4 bin 95 mükellefe yönelik vergi dışı bırakılan 37 milyar liralık hasılatı ortaya çıkardı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), 2024 yılı hesap dönemine ilişkin 500 bin mükellefi taradı ve 2,9 trilyon lira ticaret hacmine sahip 40 binini riskli buldu.
Ordu'da fındıkta emanet sorunu, lisanslı depo ile çözülecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in uzun bir süredir çalışmasını sürdürdüğü lisanslı deponun müjdesini verdi.
Kuyum işletmeleri ve vergi levhasında kıymetli maden üretimi veya ticaretiyle iştigal ettiği belirtilen gerçek kişiler haricindekilere "kesme altın" olarak da bilinen çekili kıymetli madenlerin satışına izin verilmeyecek.
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kırmızı et sektöründeki kayıt dışılığı yakın takibe alırken, sektörün önde gelen 4 büyük üreticisine yönelik kapsamlı inceleme yapıldı ve 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı saptandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığı, kayıt dışı denetimlerinde, oyuncu ve ses sanatçıları ile bu sanatçıların ajanslarına yönelik incelemede ilk aşamada 150 kişinin gelir ve beyanları arasında uyumsuzluk tespit edildi.
81 İlde Sosyal Konut Hamlesi: Arazi Bilgileri Toplanıyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yasa dışı olarak satışı yapılan elektronik sigarayla (e-sigara) mücadele amacıyla başlattığı çalışma sonucunda 300 milyon liralık kayıt dışı ticareti tespit etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından asgari ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında saha denetimlerini sanayi bölgeleri ile meyve, sebze ve balık hallerindeki ürün sevkiyatlarını kapsayacak şekilde genişletti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, dolandırıcılık ve kara para aklamanın önüne geçmek amacıyla kuyumculuk sektöründe kimlik ibrazı zorunluluğunu yeniden gündeme taşıyor.
