Zeka geliştirici ahşap akıl ve strateji oyunları el sanatları sergisi açıldı
06.11.2024 - 14:36Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde "Zeka geliştirici ahşap akıl ve strateji oyunları el sanatları sergisi" açıldı.
- 0
- 0
- 1123
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde "Zeka geliştirici ahşap akıl ve strateji oyunları el sanatları sergisi" açıldı.
Sinop'ta uygulamaya konulan "Büyük Temizlik" projesi kapsamında deniz kıyılarında oluşan yosunlardan gübre ve biyoplastik üretilecek.
Rizeli iki kaymakam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararının ardından yeni görev yerlerine atandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "30 bin lira asgari ücreti hep beraber savunalım” dedi.
Memleketi Erzurum'da bir caddeye ismi verilen emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, açılışta yaptığı konuşmada, "Şanla şerefle dolu tarihimizde gördüğümüz en alçak, en sinsi, en kalleş saldırı olan 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin kahramanca direnişi ile bertaraf edilmiş ve hainlerin sinsi emelleri kursaklarında kalmıştır. Eğer darbe başarılı olsaydı kukla bir yönetimle ülkemiz parçalanma sürecine girecekti" dedi.
Rize'nin yüksek kesimleri kar yağışı sonrası beyaza büründü. Çamlıhemşin ilçesinde yer alan, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda kar yağışının ardından güzel görüntüler oluştu.
Rize’de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İl Müftülüğü işbirliğinde 310 kişinin istihdam edileceği İşgücü Uyum Programı (İUP) kura sonuçları belli oldu.
Tokat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehrin yeşil alanlarını güzelleştirmek ve sürdürülebilir peyzaj projeleri oluşturmak adına kışlık ve yazlık çiçek üretim çalışmalarını sürdürüyor.
Çorum Valisi Ali Çalgan, dün patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 4 kişi yaralandı.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 93 yaşındaki komşusunu öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Düzce'nin Gümüşova ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca 11 bin metrekare alanda inşa edilecek gençlik merkezinin temeli atıldı.
Samsun'un Havza ilçesinde, "Nasrettin Hoca Masal Yolcusu" müzikal çocuk oyunu sahneye konuldu.
Türkiye İş Bankasının 100. yılı kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle yeniden hayata geçirilen "81 İlde 81 Orman Projesi"nin ilk dikim töreni Samsun'da gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Ali Fettah, genellikle 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklarda sıklıkla görülen löseminin, halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, enfeksiyon, yüksek ateş,boyun bezelerinde şişlik, kemiklerde ağrı, karnında şişlik gibi belirtiler gösterdiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Et ve Süt Kurumunun (ESK) piyasa regülasyonu kapsamında süt alımlarına devam ettiğini belirterek, "Ekim, kasım ve aralık dönemi için süt primini yüzde 100 artıracağız, 1 lira olarak uygulayacağız." dedi.
Avrupa ve Amerika ülkelerinde artış gösteren kuş gribi vakaları Türkiye'de de görülürken uzmanlar gerekli önlemlerin alındığını, sektör ve insan sağlığı açısından herhangi tehdidin söz konusu olmadığını bildirdi.
Trabzon'da, "Türkiye Hadis İhtisas Toplantısı" düzenlendi.
İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci, akciğer kanserinin en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğuna dikkati çekti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ardeşen-Çamlıhemşin-Ayder İl Yolu tamamlandığında mevcut yolda 2 kilometre, seyahat süresinde ise 20 dakika kısalma sağlanacağını belirterek, "Böylece zamandan 180 milyon lira, akaryakıttan 115 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 295 milyon lira tasarruf edeceğiz." dedi.
