Grip aşıları bu ay içerisinde eczanelerde olacak
12.09.2022 - 13:56Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 3,5 milyon grip aşısının bu ay içinde eczanelere gelmeye başlayacağını açıkladı.
- 0
- 0
- 729
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 3,5 milyon grip aşısının bu ay içinde eczanelere gelmeye başlayacağını açıkladı.
IRAK'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın acı haberi Tokat'ta yaşayan ailesine ulaştı.
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle Gündoğdu Meydanı'ndan Tarkan konseri düzenlendi.
Prof. Dr. Arslan, "5G dijital dünya bileşenleri açısından bir emekleme dönemi olarak görülebilir, ya da bir film fragmanı. 6G ise belli bir olgunlaşma ile filmin sinemadaki gösterimi olacak şeklinde örneklendirilebilir." dedi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Turan, Türkiye'nin son yıllarda attığı adımların oldukça olumlu, rasyonel ve sürdürülebilir olduğunu, bu devam ettirildiği takdirde Türkiye'nin enerji arzı problemini gidereceğini ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından, partilerinin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, “Bizler gece gündüz dur durak bilmeden bu koşumuzu sürdürdük ve 20 yıl geçti. Tüm görevleri kademe kademe yaptım. Bu davada bize, nerede hangi görev verilirse o göreve talip oluruz” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi Siyasetçi Metin Külünk, Çayın ve çay ürünlerinin çok kıymetli ve insan sağlığıyla ilgili önemli antioksidan özellikleri olduğunu belirterek çay ürünlerinin daha çok anlatılması ve çayın çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Suzan Tabur, çocuklarda obeziteye karşı mücadele için okul yönetimlerine çok iş düştüğünü ve kantinlerin denetlenmesi gerektiğini söyledi.
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye’de yakalandığını açıkladı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Komilo köyünde kurduğu Tulum sanat Atölyesi'nde, ailesiyle beraber tulum müziği ve kültürünü gelecek nesillere aktarıyor.
LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR - RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Çaykur Rizesporlu futbolcu Anthony Van den Hurk, hafta sonu oynanacak Yılport Samsunspor maçı ile ilgili, “Derbi olduğunun farkındayım. İyi bir maç çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi.
Rize Valiliği himayesinde düzenlenen "Dijital Obeziteden Dijital Diyete" projesinin tanıtımı yapıldı.
Bakan Dönmez, doğal gazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon yapıldığını belirterek, "Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşımızın en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden, Atatürk Köşkü'nün 20 Eylül'de ziyarete kapatılarak tadilata alınacağı bildirildi.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Didingola Yaylası'nda bu yıl düzenlenen 4’üncü Didingola Eğrisu Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte temsili yayla göçü yapılarak, horon ile unutulmaya yüz tutan taş oyunları oynandı.
Denizlerde balıkçılık yönetimine esas oluşturacak verilerin elde edilmesi, ticari balık stoklarının tahmini ve izlenmesi amacıyla SÜRAT Araştırma-1 ve Akdeniz Araştırma-1 gemileriyle deniz araştırmaları yürütülüyor.
Okulların başlamasına yakın kırtasiye alışverişi yapacaklara uyarılarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Hilal Kuday, “Yönetmeliklere uymayan, renkli ve kokulu kırtasiye ürünlerinde kimyasal bileşenlere uzun süre maruz kalınması solunum hastalıklarından kansere kadar birçok sağlık sorunu ortaya çıkarabilir” dedi.
