Rize'de Aşılanan Kişi Sayısı 12 Bin 500'ü Geçti
05.02.2021 - 12:52Rize Valisi Kemal Çeber, kentte 165 binin üzerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığını, aşı olan kişi sayısının ise 12 bin 500'ü geçtiğini söyledi.
- 3
- 0
- 991
Rize Valisi Kemal Çeber, kentte 165 binin üzerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığını, aşı olan kişi sayısının ise 12 bin 500'ü geçtiğini söyledi.
Rize’de bu yıl Haziran ayında tamamlanarak Temmuz ayında hizmete girmesi planlanan 29 metrelik çay bardağı şeklindeki ’Çay Çarşısı Projesi’ şehrin vitrin projesi olarak hizmet verecek.
Edirne Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düğün ve kına gecelerinin vazgeçilmezi "Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar" türküsüne çekilen klip, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin film sektörü için doğal bir platoya sahip olduğunu ve bunun tanıtılması gerektiğinin altını çizerek, "Bunun için de ünlü film yapımcılarının Türkiye'de film çekmesini sağlamanız gerekiyor." dedi.
Rize'de üretilen 6 bin 926 ton Karadeniz somunu geçen yıl 12 ülkeye ihraç edildi, 32 milyon 654 bin dolar gelir elde edildi. Somonu en çok tercih eden ülke ise Rusya Federasyonu oldu.
Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel afetinin ve Covid-19 salgınının getirdiği zorlu koşullar altında ayakta kalmaya çalışan üretici kadınlar pazarda köy ürünleri satarak ailelerine destek oluyor.
SOSYAL Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yalnızca sesli paylaşım yapılabilen sosyal medya uygulaması 'Clubhouse' hakkında uyarılarda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen, tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda sona geliniyor.
15 gün önce intihara kalkıştığı binanın çatısına çıkıp, yine intihara teşebbüs eden Mesut S.'yi Terörle Mücadele Şube Müdürü Ogün Avcı ikna etti.
Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapılarından Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan geçen yıl 1 milyon 330 bin 804 yolcu, giriş çıkış yaptı.
Bakan Pekcan, "Gıdada gramajı azaltma yoluyla tüketicilerimizi mağdur eden gizli zam uygulamalarına 114 bin 326 liraya varan idari para cezası verilecek." dedi.
Rize’de ‘Kültür sokağı’ olarak planlanan sokaktaki binaların yıkımına başlandı.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin'den 2021'in ocak ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış gösterdi.
Luys Meyda Yatırımları AŞ tarafından geçen yıl vefat eden efsane boksör Garbis Zakaryan'ın yaşamını konu alan belgeselin ilk tanıtım görüntüsü paylaşıldı.
RİZE’de Vikinglere ilgisi nedeniyle yörede 'Kaçkarlı Viking' olarak tanıtan turizmci Muço Türkyılmaz (47), giyim tarzı ve davranışlarıyla ilgi çekiyor. Viking şapkası ile dolaşan, baltasıyla kırdığı buzlu sularda yüzen Türkyılmaz, köyünde doğa ile iç içe sakin bir yaşam sürüyor.
Geçmişte müzik endüstrisinin en önemli merkezi ve kalbi olan Unkapanı Plakçılar Çarşısı, koltuğunu dijitalleşmeye kaptırdı.
TOKAT’ın Erbaa İlçe Belediyesi pandemi sürecinde yerel esnafa destek olmaya davet etti.
Rizeli kadınlarının ürettiği ‘Paçika’ ve ‘Uşakopo’ isimli bez bebekler, hem ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara ilham oluyor hem de yörenin tanıtımına katkı sağlıyor.
TRABZON İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, kentte bazı vatandaşların hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında özellikle kamelya ve apartman önlerinde kalabalık oluşturup, sosyal mesafeyi ihlal ettiğine dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.
Rize’de yenisi yapıldığı için yıkımına başlanan istinat duvarı kendiliğinden çöktü.
