Ordu’daki olayların aydınlatılma oranı yüzde 99.9’a ulaştı
09.07.2025 - 14:11Ordu Valisi Muammer Erol, ildeki olayların aydınlanma oranının yüzde 99.9’a ulaştığını söyledi.
- 0
- 0
- 641
Ordu Valisi Muammer Erol, ildeki olayların aydınlanma oranının yüzde 99.9’a ulaştığını söyledi.
Samsun'un Havza ilçesinde Havza, Kavak, Vezirköprü, Ladik ve Asarcık ilçelerinde şoförlük yapanlara yönelik eğitim düzenlendi.
Sinop'ta 16 dalgıcın katılımıyla gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde su altında perde kornişi, merdiven ve kamyon lastiği gibi atıklara rastlandı.
Gaziantep'te 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından Özel Bossan Hastanesi'nde tedavi altına alınan Abdurrezzak Baysal'ın ölümüyle ilgili hastane yetkililerinin yargılandığı davanın 4. duruşması bugün görüldü.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezon hazırlıkları kapsamında sürdürülen çalışmalar ve transferlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. On günlük ilk etap çalışmalarının sona erdiğini belirten Palut, takımın mevcut durumu ve gelecekteki planları hakkında bilgi verdi.
Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait binlerce el yazma kitaba ev sahipliği yapan Sivas Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde güvenlik kamerası, hareket sensörlü alarm sistemleri, parmak izi gibi ileri teknolojilerin yanı sıra kitapların güvenliği için böcek tuzaklarına kadar her şey düşünüldü.
Rize'de, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Okulda Diyabet Programı" çerçevesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde önemli adımlar atıldı. Tip 1 diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullarda diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimleri gerçekleştirildi.
Rize Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı yanında başlattığı Kültür Çarşısı projesi hızla ilerliyor. Tamamlandığında şehrin kültürel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunması beklenen çarşı, çok yönlü bir merkez olacak.
Temmuz ayı güncel sigara fiyatları araştırılıyor. Imperial Tobacco ve Philip Morris grubuna ait sigara markalarına zam yapıldı.
Rize Takip Yazı İşleri Müdürü Hamide Kalender’in annesi Aslıhan İşyar, yaşamını yitirdi.
Çaykur Rizespor, Galatasaray'ın golcü oyuncusu Halil Dervişoğlu'nu bir yıllığına kiralık olarak renklerine bağladı.
KALKANDERE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Samsun'un Atakum ilçesinde denize açılan bir tekne alabora oldu. Denize düşen 5 kişi, kendi imkanlarıyla kıyıya çıktı.
Bahçelievler’de cadde üzerinde park halinde araca yaslanarak motosikletli arkadaşıyla konuşan adama, seyir halindeki otomobil çarptı. Kazada otomobil takla atarken, aracın çarptığı şahıs yaralandı.
Bolu Kartalkaya'da Grand Kartal Otel'de çıkan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada savunma yapan Halit Ergül'ün damadı sanık Genel Müdürü Emir Aras, "Gazelle Otel'de de, Grand Kartal Otel'de de muhasebecisinden tekniğine kadar herkes benden talimat aldığını söylüyor. Belki aşçıya bile sorsanız, 'Yemeği yaparken Emir Bey'e söylüyorum' diyecek. Şunu söylemek istiyorum; ben yarı zamanlı geliyorum, benim gelmediğim zamanlarda bu arkadaşlar işlerini nasıl yapıyordu? Kimden talimat alıyorlardı?" dedi.
Gümüşhane'de yayladan dönüş yolundaki ailenin bulunduğu otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde elektrik direğinde çalışma yaparken akıma kapılan işçi, yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Ziyanlar Mahallesi Türkmentepe mevkisinde, dere yatağında bulunan meşelik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Taşköy’e doğru ilerlerken, tedbir amaçlı köyün tahliye edileceği öğrenildi.
Manavgat Belediyesi'ne yönelik yürütülen ‘Rüşvet’ soruşturmasında Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile birlikte gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Örencik Mahallesi'nde su kanalının girişinin yosun tutması ve ızgarasının temizlenmemesi sonucu taşkın meydana geldi, mahsuller sular altında kaldı.
