Yazıcı: Rize'nin Çehresini Değiştirecek
11.06.2021 - 18:57Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
- 0
- 0
- 968
Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
Rizeli girişimci Sevtap Saruhan (38), üniversite hayatı sonrası özlem duyup, İzmir’den döndüğü Fındıklı ilçesindeki köyünde, devletten aldığı hibe desteğiyle tavuk çiftliği kurdu.
BOLU'da, alkol alan Engin Kocatürk (19), 3'üncü katın penceresinden düştü.
KASTAMONU'nun Cide ilçesinde direksiyon başında kalp krizi geçiren Hüseyin Baş'ın (67) kullandığı taksi,sahile uçtu.
SAMSUN'da, K.Ş. (22), tartıştığı ağabeyi H.C.Ş.'yi (25) bıçakla yaraladı. K.Ş. gözaltına alınırken, ağabeyi ise hastaneye kaldırıldı.
BOLU TEM Otoyolu’nda, sürücüsünün tuvaletini yapmak için emniyet şeridine park ettiği kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Davut Güloğlu, günlerini doğup, büyüdüğü Rize'ye bağlı Yeni Güzelköy'de geçiriyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp, yeşil doğada yürüyüş yaparak enerji depolayan Güloğlu, bahçede organik ürünler yetiştirip, makasla çay topluyor.
Rize'de sivil toplum örgütleri, çay eksperleri ve üreticiler yaptıkları ortak açıklama ile ÇAYKUR'un son yıllardaki alım politikası ile alım kapasitesini artırdığını söyledi.
Rizeli Resul Çakır ile Azeri Gülyanak Yekayeva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve bazı hukuki nedenler nedeniyle bir yıl süren ayrılığın ardından Vali Kemal Çeber'in girişimleri sonucu bir araya gelerek nikah masasına oturdu.
Karadeniz Bölgesi, koronavirüs nedeniyle evde kalanların doğa tatilinde tercihi oluyor. Bölgede yayla, dağ ve termal kaplıca tesislerinde rezervasyonlar artmaya başladı.
Rize'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Rize Valisi Kemal Çeber, pandemi nedeniyle yabancı işçilerin Rize’ye gelememesi ile herkesin kendi çay tarım arazilerine girmesiyle çayın kalitesinin arttığını dile getirerek "Toplanan çayın kokusu bile değişti" dedi.
Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı, istihdama büyük katkı sağlayacağını düşündükleri İyidere Lojistik Merkezi Projesine destek verdiklerini belirtti.
Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Çaykur Rizespor'u ligde tutmanın yeterli olmadığını, gelecek sezon hayal edilen başarıya taşımak için çok mücadele edeceklerini söyledi.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Çay Üreticileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Mavi ile üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatının kilogram başına 3,87 liraya, destekleme ile 4 liraya yükseltildiği açıklamasını değerlendirdi.
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, "Çaykur Rizespor'un başarılı olduğunu söyleyebilmemiz için çok daha yukarılarda olmamız gerekirdi. Bu hocamızın suçu değil, biz yöneticilerin suçu. Sezon başında ilk beş için konuşurken, sezon sonunda ilk 10'a giremiyoruz" dedi.
Bugün itibariyle açılan 2021 yılı çay sezonu için üreticiler çay bahçelerine girerek çay toplamaya başladı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında en sakin Ramazan Bayramı'nı geçiriyor.
Rize’de 2 yıl önce gerçekleşen trafik kazasında yanındaki arkadaşının ölümüne sebebiyet veren kamyonet sürücüsüne mahkeme bin 140 gün üzerinden günlüğü 20 liradan hesaplanarak 22 bin 800 lira ödemesine hükmetti.
Rize'de HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
