Rize'den 9 ayda 25 ülkeye 2 bin 670 ton çay ihraç edildi
14.10.2025 - 11:36Türkiye'nin 9 aylık çay ihracatından 22 milyon 279 bin 294 dolar gelir elde edildi.
- 0
- 0
- 3886
Türkiye'nin 9 aylık çay ihracatından 22 milyon 279 bin 294 dolar gelir elde edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte 4 gün boyunca yöresel lezzetler ve ürünler beğeniye sunuldu.
Mersin'in Tarsus ilçesinde asansör kazası sonucu Pelin Yaşot Kıyga'nın ölümüne, beton ağırlığın üzerine düşmesinin neden olduğu iddia edildi. Asansör kazasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, kazanın ağırlığı dengeleyen blokların kabinin üzerine düşerek delmesi sonucu yaşandığı belirtildi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran, havaların erken soğumasıyla çiçek açmaya başladı.
Trabzon'da Kanuni Sultan Süleyman ve Macar Komutan Miklos Zrinyi’nin ortak tarihini anlatan müze hayata geçirilecek. 2026 yılında açılması planlanan müze, Türk-Macar dostluğunu kültürel bir köprüyle geleceğe taşıyacak.
Kastamonu’da kız meselesi yüzünden öldürülen genç ile ilgili süren davada, suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu iddia edilen sanığın kemik yaşının 19 olarak belirlenmesi üzerine hakkında talep edilen ceza 18 yıldan müebbet hapis cezasına yükseltildi.
Türkiye U20 Güreş Milli Takımı ile U20 Balkan Güreş Şampiyonası'na katılan Rize TOHM sporcularından Mustafa Kılıçer gümüş, Kadir Kadiroğlu ise bronz madalya kazandı.
Artvin İl Koordinasyon Kurulu'nun dördüncü dönem toplantısı, Vali Turan Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.
CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları yönetici ve üyesi 10 kadın, baskı gördükleri gerekçesiyle görevlerinden istifa etti. İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme, mobbing gördükleri ve baskıya maruz kaldıkları için istifa ettiklerini söyledi.
Ordu'da hem kuraklığa karşı önlem almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi amacıyla çalışmaların yapıldığı Uluvahta Yayla Göleti'nde sona gelindi.
Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Ak, kadınlarda sık görülen idrar kaçırma sorunu ile ilgili bilgi verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 39. Olağan Rize İl Kongresi, 14 Ekim Salı günü yapılacak.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi altına taşınan Rize İl Halk Kütüphanesi hizmete açıldı.
Bahçesindeki kabakları hasat ederken ikisinin 40 kilograma ulaştığını gören çiftçi, mutluluktan iri kabaklarıyla konuştu, onları elleriye okşayarak sevdi.
Diyarbakır'da 44 yaşındaki Dilek Arslan Bal, katıldığı kına dönüşü uğradığı benzinlikte dezenfaktan ve ıslak mendil kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2025-2026 eğitim öğretim dönemi burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu.
Samsun’un Bafra ilçesinde, eski kayınbiraderi Mustafa Özocak'ı (32) tabancayla vurarak öldüren Kemal Kılıç (38), jandarmaya teslim oldu.
Samsun'un Atakum ilçesinde, yaşadıkları evde 103 bin 308 sentetik hap ele geçirilen 5 şüpheli, gözaltına alındı.
Esenyurt’ta vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapan yaşlı bir kadının üzerinden yaklaşık 625 bin lira değerinde tam 67 adet çeyrek altın ve yüklü miktarda para ele geçirildi.
Artvin'in Ardanuç ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi. Şap hastalığı nedeniyle Ağustos ayında yapılamayan festival, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
