Karadeniz'de 527 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
07.02.2025 - 14:07Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 527 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
- 0
- 0
- 1582
Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 527 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli meşhur simidinin fiyatına zam geldi.
Ülke genelindeki Rizeliler'in sayısı ve en çok ikamet ettikleri iller belli oldu.
Erzincan'da 3 yıl önce işitme engelliler için açılan kursta kadınlar, hem dini bilgilerini tazeliyor hem de işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
Prof. Dr. Asım Özayar, geliştirdikleri "askılama" yöntemiyle prostat kanseri cerrahisinde hem tümörü hem idrar kaçırma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıran teknikle literatüre girdi.
Türkiye'den 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Hollanda, İngiltere, Almanya başta olmak üzere 30 ülkeye 75 milyon dal kesme çiçek gönderildi.
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili, "Sismik hareketlilik devam edecektir, bu bölgede 7 veya 7,5 büyüklüğüne kadar depremler meydana gelebilir. Bu şiddette bir deprem olursa Türkiye'den de hissedilir ama hasar olacağını zannetmiyorum." dedi.
Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bölgede genellikle sonbahar ve kışın artan orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 20 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.
Judo Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası, 63 ilden 960 sporcunun katılımıyla Ankara’da tamamlandı.
Merhum Reşit Karafazlı’nın eşi, Rize İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı’nın annesi Hanume Karafazlı vefat etti.
İstanbul'da düzenlenen iki ayrı yasa dışı bahis operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı.
Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde (SUMAE) Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerden gelen uzmanların da katılımıyla kalkan balığının yaşları belirleniyor.
Bolu’da iki kişi genç arasında çıkan kavgada bıçaklanan 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde beklenen kar yağışı başladı. Bölgeyi beyaza bürüyen kar yağışı, hem vatandaşları hem de turizmcileri sevindirdi.
Ordu'nun yüksek kesimli ilçelerinde kar yağışı etkili olurken, 530 metre yüksekliğindeki Boztepe'ye çıkan vatandaşlar kar yağışının keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar kartopu oynayıp karda kayarken, kimisi ise kar üzerinde meşhur Ordu pidesi yiyerek çay içti.
6 Şubat 2023'te karların üstünde son sürat tır ile yardıma giden Kahramanmaraş depreminin sembol ismi ‘Pala Dayı' ismiyle tanınan Kazım Budak depremin 2'nci yıl dönümünde Avcılar'da farkındalık için düzenlenen etkinliğe katıldı. Budak, "Can meselesi olduğu için biz de kendi canımızı düşünmedik" dedi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinin 2024 yılı nüfusu önceki yıla oranla yüzde 0.98 artarak 302 bin 251 oldu. İnegöl ilçesi 2024 yılı nüfus oranıyla 20 ili geride bıraktı.
Trabzon'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen köy okullarına yardım amacıyla resim sergisi düzenlendi.
Trabzon'da turizm merkezi Uzungöl, kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı.
Alınan bilgiye göre, Rize’de vatandaşların tükettiği su, pH değeri bakımından bölgede en kaliteli su olurken, fiyat olarak da en düşük su fiyatına sahip olduğu rakamlarla ortaya kondu.
