Domates ihracatı yasağı sona erdi
08.03.2023 - 09:58Tarım ve Orman Bakanlığına, domates başta olmak üzere bazı tarımsal ürünlerin ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi veren tebliğin yürürlükten kaldırılması kararlaştırıldı.
- 2
- 0
- 772
Tarım ve Orman Bakanlığına, domates başta olmak üzere bazı tarımsal ürünlerin ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi veren tebliğin yürürlükten kaldırılması kararlaştırıldı.
Artvin'de kar kalınlığı 2 metreyi bulan Borçka ilçesinin Camili bölgesinde yolu 30 gündür ulaşıma kapalı olan köye ulaşılarak köyde acil hastalar kar araçları ve iş makineleri yardımıyla kurtarılarak hastanelere nakledildi.
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesi'nde 7 Mart 1987'de PKK'lı teröristlerce katledilen 8 kişi için anma töreni düzenlendi.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan e-ticarette "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" (e-Seferberlik) kapsamında bugüne kadar satılan ürün sayısı 4 milyon 365 bin 201'e, satılan ürünlerin toplam bedeli ise 369 milyon 859 bin 736 liraya ulaştı.
Trabzon'da iki aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Seçime gidilecek olan Trabzonspor'da flaş haberler art arda gelmeye devam ediyor. Asbaşkan Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Başkanlığına aday olduğunu açıklarken, teknik direktör Abdullah Avcı da yeni yönetimin önünü açmak için görevi bıraktı.
Avcı'nın istifa kararının yönetime ilettiği ve yönetimin kararı değerlendirdiği öğrenildi.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde aynı yöne giden otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada, 9 kişi yaralandı.
Gümüşhane’de taş yüklü kamyon kontrolden çıkıp devrilince karayolu bir süre ulaşıma kapandı.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin'in vefatının üzerinden 2 yıl geçti.
Rize’deki Artvinliler şehirlerinin kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen dayanışma toplantısında buluştu.
Rize'nin Çayeli ilçesinde çardağın üzerine çıkarak yıkmaya çalışan kimliği belirsiz kişiler cep telefonu kamerasına yansıdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, depremler nedeniyle ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kura çekimlerinin yeniden başladığı bildirildi.
Uzmanlar, düzensiz yağışlar ve kuraklığın buğday üretimini olumsuz etkileme ihtimaline karşı önlemler alınması, iklim dostu uygulamalara ve tarımda dijitalleşmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, hemen her alanda karşılaşılması muhtemel fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Karadeniz gazı evlere ne zaman ulaşacak? Bakan Dönmez son tarihi açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceklerini bildirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2022" çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor.
