İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 'Ispanak' Uyarısı
03.12.2022 - 17:14Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ıspanağa çok benzeyen bitkiler ile karıştırıldığında ortaya çıkan zehirlenmeleri vakalarına ilişkin uyarılarda bulundu.
- 0
- 0
- 956
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ıspanağa çok benzeyen bitkiler ile karıştırıldığında ortaya çıkan zehirlenmeleri vakalarına ilişkin uyarılarda bulundu.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Chris Wray, sosyal medya platformu Tiktok'un kontrolünün Çin hükümetinin elinde olduğunu belirterek, bunun ABD için ulusal güvenlik endişesi doğurduğunu belirtti.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Kur korumalı mevduat uygulamasında Merkez Bankasını zarara sokan bir işlem olmadığını ifade etti, "Şu an, bu yıl itibariyle dünyada rezervleri artmış tek Merkez Bankası TCMB'dir." dedi.
Acil sağlık hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla uygulanmaya başlanan Elektronik Vaka Sistemi (EVS) Projesi kapsamında İstanbul'daki acil sağlık ekiplerine, vaka adresleri ve bilgilerine daha hızlı ve detaylı ulaşabilmeleri için tablet dağıtıldı.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
SAMSUN Limanı’nda bir yağ tankerinde patlama sonrası yangın çıktı.
ARTVİN'de, baraj nedeniyle sular altında kalmaması için taşınan Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerindeki Meşecik köyünde, heyelanlı alan temizleme çalışmasında kontrollü patlatma yapıldı.
Doğuştan görme engelli olan ve 11 yaşındaki kontrollerde işitme kaybı olduğu da tespit edilen 33 yaşındaki Celil Uzun, Rize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde avukat olarak görev yapıyor.
Göğüs ve enfeksiyon hastalıkları uzmanları, özellikle kışın artan solunum yolu enfeksiyonlarından korunmada, Kovid-19 salgını sürecinde de uygulanan maske, mesafe ve temizlik önlemlerinin etkili olacağını belirtti.
AMASYA’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlamasıyla araçlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
Rize'de jandarma ekiplerinin kasım ayı boyunca yürüttüğü çalışmalarda 778 gram esrar ele geçirildi.
TRABZON’da, 2 ay önce servis minibüsünden inip, yolun karşısına geçerken Göktuğ K.'nin (17) üvey annesinden habersiz aldığı otomobille çarptığı Miraç Ömür İnce'nin (7) öldüğü kazaya ilişkin soruşturmada 'ihmaller zinciri' ortaya çıktı.
Rize'den Zonguldak'a giderken Bartın'da devrilen ve 40 kişinin yaralandığı yolcu otobüsünün şoförü tutuklandı.
Sağlık Bakanı Koca, Tekirdağ'daki "sahte doktor" olayına ilişkin müfettiş görevlendirildiğini hatırlatarak, birkaç gün içinde olayın netleşeceğini, buna göre alınacak tedbirlerin belirleneceğini kaydetti
GİRESUN'da, eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü (16) boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Can Gökçek’in (21), adli tıp üst kurulunca hazırlanan raporda, akıl sağlının yerinde ve ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.
Mustafa E'nin (31) kullandığı Rize'den Zonguldak'a giden 22 FM 053 plakalı yolcu otobüsü, Bartın-Zonguldak kara yolu Akçamescit köyü mevkisinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi.
ORDU’nun Altınordu ilçesindeki bir MDF fabrikasının zımpara tozu filosu deposunda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.
GİRESUN'da, uçuruma yuvarlanan kamyonetin sürücüsü Sercan Salbacak (34) hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
Ri̇ze Sosyal Güvenli̇k İl Müdürü Mustafa Bakircı, "Eşleri̇n anlaşmalı boşanmalarda yapılan i̇hbarlarda SGK deneti̇m elamanlarımıza, muhtarlarımızdan ve çevresel soruşturmalarda vatandaşlarımızdan daha çok yardımcı olmalarını i̇sti̇yoruz” dedi.
Kahramanmaraş'ta belediyeye ait arazileri tarla vasfına dönüştürerek buğday eken ve elde ettiği ürünleri Halk Ekmek Fabrikası'nda işleyen Elbistan Belediyesi, ekmeği 1 liradan satıyor.
