Erzincan’da paranın geçmediği gelenek devam ediyor
22.09.2025 - 08:38Geçmişten gelen imece usulü kış hazırlıkları geleneği Erzincan’da yaşatılmaya devam ediyor.
- 0
- 0
- 476
Geçmişten gelen imece usulü kış hazırlıkları geleneği Erzincan’da yaşatılmaya devam ediyor.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 00.05'te 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize AFAD binasında düzenlenen Afet değerlendirme toplantısına katıldı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, karşılaşmayı değerlendirdi. Palut, "Ofansif manada bizim için hiç iyi maç değildi. 1 puanı kazanç olarak görüyorum" dedi. Ali Sowe içinse "Kendine çekidüzen vermeli" ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Kocaelispor sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.
Özgür Özel, CHP'nin 22'nci Olağanüstü Kurultayında 835 geçerli oyla yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir kadın, borçlarını kapatmak için evinde hırsızlık süsü vererek ziynet eşyalarının çalındığını iddia etti. Polisin dikkati ve tecrübesiyle olayın kurmaca olduğu ortaya çıktı.
Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve dünya çapında büyük bir prestije sahip olan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, Eylül 2025 itibarıyla Elsevier veri tabanında yayımlandı.
Samsun’un Bafra ilçesinde nehre düşen otomobilde yaşamını yitiren eşi Gülşah Kıyak (34) ve oğlu Alperen Poyraz’ı (1) ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanan sürücü Dr. Serdar Kıyak’ın, aynı hastanede görev yapan psikolog D.C. ile ilişki yaşadığı ortaya çıktı.
Artvin’in Şavşat ilçesinde hafta sonu yürüyüşe çıkan bir grup gezgin, kamp yaptıkları yaylada aniden bastıran kar yağışı nedeniyle dönüşe geçmek zorunda kaldı. Yaylada kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı görüldü.
Bolu'daki Mengen Aşçılar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2004 yılında mezun olan Belma Çiftçi, 8 yıl öğretmenlik, 2 yıl da müdür yardımcılığı yaptığı okula müdür olarak atandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sel afetinin etkili olduğu Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde incelemelerini sürdürdü.
Trabzon’da 3 çocuk annesi Sibel Kuştil’in (30), sağlık sisteminde 7 yıldır ‘ölü’ göründüğü durum, DHA’nın haberi sonrası düzeltildi.
Samsun’un Yakakent ilçesinde kurulacak Su Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 175 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin balık işleme ve ihracat üssü olmaya hazırlanıyor. Bölge Müdürü Cihan Aksakal, “Yakakent, Karadeniz’in stratejik üretim merkezi olacak” dedi.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde aşırı yağışların ardından yaşanan sel felaketi, yayla yollarında da tehlikeye yol açtı. Koçdüzü Yaylası yolunda mahsur kalan yaylacılara yardım için çalışan ekipler ölümden döndü.
Rize ve Artvin'de, dere kıyısındaki bungalovların yıkıldığı, mahsur kalanların kurtarıldığı, bazı turizm tesislerinin ağır hasar aldığı, enerjinin yanı sıra alt ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel ve heyelan felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.
Rize'de ağustos ayında toplamda 292 konutun satışı gerçekleştirildi.
Rize'de geçtiğimiz ay 816 taşıtın kaydının yapılmasıyla birlikte trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 104 bin 702'ye yükseldi.
Çaykur Rizespor ile Kocaelispor 23 yıl aranın ardından ilk kez Süper Lig'de karşı karşıya gelecek.
