Rize'de 4 Yeni Film Vizyona Girdi
04.02.2023 - 10:19Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 4 yeni film vizyona girdi.
- 0
- 0
- 932
Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 4 yeni film vizyona girdi.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, "Son 50 yılın en sıcak üçüncü kış mevsiminin yaşandığı bu dönemde en büyük endişemiz su kaynaklarındaki azalma." dedi.
Artan aşı karşıtlığı ve tereddüdü nedeniyle kızamık vakalarının yeniden görülmeye başlandığını ancak bir salgın etkisi yaratmasının beklenmediğini belirterek, kızamığa karşı koruyuculuk sağlayan aşının yaptırılmasının önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Kartal Kızılay Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Doç. Dr. M. Tolga Gülpınar, üriner taşların gebelikte ağrılara, enfeksiyonlara, ara ara hastaneye yatma gereğine hatta erken doğuma bile neden olabildiğini belirtti.
Hatay'da 1600 metrekarelik boyutuyla "dünyanın en büyük tek parça taban mozaiği" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Ortak Varoluş Mozaiği"nin iki dalda daha rekoru için başvuru yapıldı.
Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kurumu Derneği (TAYDAK) Rize İl Temsilcisi Semra Mamuk, mesleki sorunlarına değinerek, enflasyon karşısında açlıkla sınandıklarını belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022 yılının 46,3 milyar dolar turizm geliriyle tamamlandığını belirterek, "Bütün bu rakamlara baktığınızda, hem toplam gelir hem kişi başı gecelik gelirde Cumhuriyet tarihi rekorlarını Türkiye kırmış oldu" dedi.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Aşık, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin arazi yapısının eğimli olması ve bol yağışlı geçmesinden dolayı kayma, takılmalara bağlı ani hareketlerin fıtıklara daha çok sebep olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Özay Gönlüm türkülerine sesiyle eşlik ettiği buluşmaya katılan kadınlara, “Bizimle mücadeleye girecek olan 2 defa düşünmesi lazım. Kadının gücünün ve fendinin galip gelemeyeceği mücadele yoktur” diyerek seslendi.
RTÜK Başkanı Şahin, gerçekleri yansıtmayan veya kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaştırılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, yalan haber ve dezenformasyona geçit vermeyeceklerini bildirdi.
Cüzzamla Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, solunum yoluyla bulaşan cüzzam (lepra) hastalığından etkilenmiş kişilerin ortopedik ayakkabıya ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu ayakkabıların kişilere ücretsiz temin edilmesini istedi.
İnsanlık tarihine ışık tutan eşsiz eserlerin yer aldığı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, 2022 yılında yaklaşık 300 bin kişiyi ağırlayarak, açıldığından beri en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: "Teknolojinin az geliştiği dönemlerde vücuttaki değişimler kalp hastalıkları hakkında uyarı kabul edilirdi. Kulak memesinde kırışıklık (Frank), göbek çevresi büyüklüğü, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olması ve başın tepe noktasında görülen saç dökülmesi krizin erken belirtilerinden sayılıyordu"
Türkiye, ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'nda işe alım iklimine dair olumlu beklentiler açısından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde birinci, dünyada beşinci sırada yer aldı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik, koronavirüs salgınıyla çocuklarda artan miyop ve şaşılığı "pandemi" olarak nitelendirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.
İlçenin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığınca düzenlenen festivalde, bölgede az kar olmasına rağmen renkli görüntüler ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvanlarını otlatırken okuduğu türkülerle sosyal medyada ilgi odağı haline gelen Sivaslı çoban Tarık Kara'yı makamında ağırladı.
Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen kanser taraması kapsamında Samsun'da geçen yıl 117 bin kişi ücretsiz taramadan geçirildi.
